Hur man splint ett trasigt Toe

Toe frakturer är vanliga skador, ofta från stubbing dem eller snubbla över saker. De flesta gånger, gör en bruten tå inte kräver ett läkarbesök. Om tån är svullen, blåslagen och smärtsamt det är sannolikt trasig. Om avbrottet är svår, och det inte går att sätta på en sko eller gå på det inom ett par dagar, måste du träffa en läkare för en eventuell gjuten eller möjligen kirurgi. Emellertid vanligtvis allt som krävs i hemmet är is, smärtstillande, och tejpning tån till den angränsande tå.

Instruktioner

Hur man splint ett trasigt Toe

•  Ice den drabbade tån i 20 minuter, men använd en handduk. Aldrig lägga is direkt på huden.

•  Ta reda på om tån är en skada som kan tas om hand i hemmet eller kräver ett läkarbesök. Om det finns smärta, svullnad och blåmärken, är det högst sannolikt en fraktur. Om området är deformerade, eller ett avbrott i huden har skett, kan det vara en allvarlig fraktur att en läkare behöver se. Varje skada på stortån, eller första tå, i allmänhet bör kontrolleras av läkare.

•  Placera en ren kompress mellan den skade och grann tå för att undvika hudirritation.

•  Med hjälp av medicinsk tejp, linda den skadade tån till grann tå, hålla dem rakt och stabilt, men inte för hårt. Om du efter att tejpa tårna smärtan ökar, eller om du känner en bultande smärta, ångra wrap och börja om mer löst den här gången.

•  Håll tånagel området avslöjats av medicinsk tejp, för att kunna titta på läkningsprocessen och se till att skadan inte har bitar av det brutna benet inte passar ihop.

Tips

  • Sjukdomar som innebär cirkulationsproblem, särskilt diabetes, kräver ett läkarbesök när en skada av något slag uppstår på foten området.