Hur man splint ett ben fraktur

Ett brutet ben kan uppstå under en skada där trubbigt kraft anbringas på de nedre extremiteterna. Tillståndet kräver omedelbar läkarvård, men första hjälp kan hjälpa offret att uppnå en snabbare återhämtning och upprätthålla stabilitet tills professionell medicinsk hjälp kan erhållas. Skenor en fraktur, eller bryta av ett ben i benet kan vara en utmaning, men det kommer att hålla offrets ben på plats, så att den lättare kan fastställas av läkare eller sjuksköterska. Innan du börjar skenor processen, tillkalla läkare, om möjligt.

Instruktioner

•  Ta bort eller lossa åtsittande kläder som kan störa cirkulationen i den skadade kroppsdelen.

När kläder tas bort eller lossas, inspektera huden för sår. Om sår noteras, att klä sår med bandage och medicinsk tejp (om det finns) eller kläder remsor kontrollera blödning. Använd tryck som är tillräckligt för att stoppa blodförlust, men ändå hålla blodet flyter genom hela benet.

Om ben sticker ut genom huden av det brutna benet, försök inte pressa den på plats; Helt enkelt täcka såret genom att klä det som du gör med andra sår.

•  Börja splint benet i samma position som du har hittat den. Försök inte att flytta benet.

Använd två brädor, pinnar eller grenar som är ungefär samma längd som den skadade benet och placera dem på vardera sidan av det skadade benet. Skivorna eller pinnar, då säkras, bör helt immobilisera offrets ben.

•  Applicera utfyllnad mellan spjälor (styrelser / pinnar) och offrets ben. Denna åtgärd säkerställer komfort till offret, men är inte kritisk för skenor förfarandet. En dunjacka eller tröja fungerar bra att pad detta område. Om stoppningen inte finns, gå vidare till steg 4.

•  Fäst styrelser eller pinnar och stoppning som använder liknande artiklar (stora triangulära bandage), om det finns. Om kravatter inte finns tillgängliga, kan långa remsor av kläder användas.

Bind cravats eller beklädnads remsor i åtminstone två områden, på toppen av benet strax ovanför knäet (eller högre om frakturen är i låret) och åtminstone en nedanför knäet. Bind dem så att brädorna eller pinnar är fästa på benet. Banden ska sitta tätt, men inte tillräckligt stram för att hindra blodflödet. Om offret klagar över domningar eller stickningar i det drabbade benet, försök att lossa banden något, eftersom de kan vara för hårt.

•  Håll med offret tills ambulansen kommer till platsen. Övervaka offrets blodflöde regelbundet genom att trycka på hans stora tånaglar försiktigt. Om färgen återställs till den oskadade lem s tånagel innan den skadade extremiteten s tånagel kan blodflödet till skadade benet hämmas. Lossa banden något om detta inträffar. Om blodflödet inte återställs efter att lossa banden, kan det bero på benfraktur. Informera räddningspersonal i detta vid deras ankomst.

Tips

  • Försök aldrig att flytta en fraktur eller brutet ben. Om du gör det kan förvärra skador på mjuk vävnad och hindra blodflödet till det drabbade benet.