Hur man rengör filtret på en syrgaskoncentrator

Syre kan förskrivas för hemmabruk av en läkare. Det finns tre olika syreleveranssystem som är lämpliga för hemmabruk - komprimerad syre tankar, Oxygenkoncentratorer och flytande syre tank. Syrgaskoncentratorn systemet behöver el för att fungera. Den gör syre genom att dra luft från omgivningen, då extrahering av syre från den och lagra detta syre för leverans till en individ genom en näskanyl eller syrgasmask. Den luftintagsfilter tillåter luft att strömma in i syrgaskoncentratorn och måste rengöras regelbundet för utrustningen att fungera korrekt.

Instruktioner

•  Stäng av syrgaskoncentratorn och dra ut den. Kontrollera att det inte finns något vatten runt den och se till att rengöra din luftintagsfilter från din koncentrator. Leta reda på och ta bort filtret från anriknings och inspektera den för damm. Intaget Filtret ska rengöras minst en gång i veckan eller så som föreskrivs av leverantören av utrustningen.

•  Samla material som du behöver för att rengöra filtret. Skapa varma lösningen såpvatten i en behållare eller bassäng och tvätta luftintagsfilter i den. Skölj tvålvatten utanför insugningsfilter med vanligt vatten. Skaka vattnet utanför din luftintagsfilter och torka den med en handduk. Låt filtret på en säker plats att lufttorka.

•  Undersök dina tvättade luftintagsfilter. Det bör vara helt torr och fri från fukt eller vätska. Återinförde en våt eller fuktig filter kan orsaka syrgaskoncentratorn att sluta fungera. Sätt luftintagsfiltret tillbaka till syrgaskoncentratorn när den är helt torr.

•  Använd inte syrgaskoncentratorn utan luftintagsfilter. Om du har en extra, lägga den i din syrgaskoncentratorn medan du rengör smutsig. Köp nya filter intag när dina gamla slutar filtrering ordentligt. Om du använder syrgaskoncentratorn på en dammig plats, kan du behöva köpa nya ofta.

Tips

  • Kontrollera din luftintagsfilter dagligen.