Hur man motverka effekterna av Carpal Tunnel

Karpaltunnelsyndrom är en nervsjukdom som orsakas av repetitiva hand-eller handledsrörelser eller skador. Senor och ligament i handleden stretch och svälla, orsakar trycket på nerver som sträcker sig in i händer och fingrar. Karpaltunnelsyndrom drabbar både män och kvinnor, men är vanligast hos kvinnor i åldrarna 30 och 60 Även om symtomen kan förbättras med behandling, är det bäst att ta en förebyggande strategi som kan bidra till att minska och till och med motverka effekterna av denna smärtsamma tillstånd. Att lära sig att motverka effekterna av karpaltunnelsyndrom är målet för många individer som drabbats av sjukdomen.

Instruktioner

•  Ta pauser från att skriva, keyboarding och andra uppgifter som kräver repetitiva hand-och fingerrörelser minst en gång i timmen för att minska stickningar eller domningar i fingrar och handleder orsakade av stress och belastning på handleden.

•  Var uppmärksam på symtom så tidigt morgonstelhet eller stickningar i fingrar och handled på natten. För att bidra till att lindra stelhet, komplett handleden rotationsövningar som håller handleden lös och vätska. För dem som lider av artrit eller andra förhållanden som påverkar lederna, varma eller kalla kompresser placeras på det drabbade området hjälper ofta till att minska smärta och svullnad.

•  Stretch fingrar och handleder ofta för att bidra till att vända effekterna av karpaltunnelsyndrom. Sådan sträckning kan utföras var som helst och innebär bara sära på fingrarna eller knyta handen i en knytnäve flera gånger under dagen.

•  Titta på hur du greppa din datormus. Många individer grepp sin mus för hårt. För att förhindra karpaltunnelsyndrom, använda hela armen för att flytta musen, och inte bara handleden eller fingrarna.

•  Ta en titt på dina smycken eller titta bär vanor. Vill du ha tajta klockor eller en massa smycken som kan hindra cirkulationen i handleden? Undvik att bära åtsittande muddar, smycken och klockor för att förhindra tillräckligt blodflöde och förträngda nerver som orsakar stickningar och domningar.

Tips

  • Många individer tar förebyggande ytterligare ett steg längre och ha handleden stöd för uppgifter som inkluderar cashiering, fabriksmontering, tandvård och rengöringsjobb. Att ta acetylsalicylsyra eller ibuprofen kan bidra till att minska svullnad och inflammation som orsakar stickningar eller domningar i händer och fingrar.