Hur man känner igen symptom på cervikal spondylos

Cervikal spondylos är ett tillstånd som påverkar nackområdet av ryggraden. I de flesta fall, personer över 50 år börjar märka mer nacksmärta, orsakad av problem vid kotor och diskar förändrar i sin täthet och styrka. Slitage på lederna orsakar oftast en del smärta och obehag hos äldre personer eller dem som har upplevt ben eller ledskador när de var yngre. Risk för livmoderhalscancer spondylos ökningar dem som har fått diagnosen artrit, artros eller de som upplevt "whiplash" skador i det förflutna. Cervikal spondylos påverkar de sju ben av ryggraden som finns i halsen, liksom diskarna, blodkärl och nerver i närområdet. Att lära sig att känna igen symtomen på cervikal spondylos kan uppmuntra individer att söka behandling innan komplikationer uppstår.

Instruktioner

•  Var uppmärksam på alla växande smärta eller stelhet i nacken, inte orsakade av träning. Smärta från cervikal spondylos kan också kännas i skulderbladen, på baksidan av huvudet och även armar och händer, om nerver eller blodkärl påverkas.

•  Lyssna på dina axelleder när du roterar dem i en cirkel. Du ska inte höra någonting. Men vissa individer som lider av cervikal spondylos hör ett knastrande eller klickande ljud när de flyttar sina nacke eller axlar muskler.

•  Att uppleva smärta, domningar eller stickningar i armar eller händer och fingrar är ett tecken på att antingen ett blodkärl eller en nerv är i kläm eller förträngda. Dessa är vanliga biverkningar av cervikal spondylos som inte bör ignoreras.

•  Titta efter tecken på muskelsvaghet, trötthet eller darrningar i armar och händer. I många fall kan det vara svårt för en individ att hålla fast en liter mjölk eller att plocka upp föremål eller för att styra armrörelser.

•  Var uppmärksam på ökad huvudvärk eller yrsel som kan vara ett tecken på blodflödet sammandragning i huvudet. Sådana symtom kan också presentera sig i svårigheter att gå eller hålla balansen.

Tips

  • Om du upplever sådana symptom, boka ett besök med din läkare för att avgöra en orsak. Var alltid noga med att skydda huvudet och ryggen samtidigt bedriva sport, speciellt extrema sporter.
  • Vänster obehandlade, cervikal spondylos kan leda till kronisk nacksmärta eller begränsad rörelse av huvud och axlar. Vänta inte på symtpoms att bli värre. Schemalägg ett besök med din läkare vid första tecken på att något kan vara fel.