Hur man kan övervinna Andnöd

Andnöd är ett vanligt symptom på många lungsjukdomar. Det kan vara obekvämt och smärtsamt. Det kan åberopa ångest, som bara förvärrar andnings bekymmer. Du kan göra flera saker att ta itu med andnöd som inkluderar egenvård och medicinering.

Instruktioner

•  Tala med din läkare om mediciner eller andra behandlingar. Vissa läkemedel kan bidra till att öppna luftvägarna och minskar inflammation. Drogerna du ska använda beror på tillståndet orsakar din andnöd. Om din andning bekymmer är allvarligare och blodnivåer av syre är extremt låga, kan syrgas vara nödvändigt.

•  Tala med din läkare eller andningsterapeut om att utforma ett effektivt träningsprogram. Lämpliga övningar bidra till att öka uthålligheten och förbättrar lungfunktionen. Öka din kondition minskar andfåddhet som du kommer att kunna vara aktiv längre utan overexerting själv, vilket ofta leder till detta symptom.

•  Lär andningsövningar för att lindra andnöd. Två vanliga övningar spetsade-läpp andning och diafragma andning.

Spetsade-läpp andning kräver att du andas in och ut med dina läppar spetsade som om du skulle vissla. Det skapar ett tryck som hjälper till att öppna luftvägarna.

Membranet är den stora muskeln finns mellan lungorna och magen. Sitt rakt och slappna av axlarna. Placera en hand på din mage när du andas. Om din hand rör sig, du vet att du är engagerande din membran. Andning detta sätt kommer att utöka din förmåga till djupandning.

Din läkare eller andningsterapeut kan instruera dig exakt på teknik, frekvens och annan relevant information.

•  Minska ångest. Känslan av att inte kunna få tillräckligt med luft, speciellt på en regelbunden basis, kan vara upprörande. Denna ångest kan förvärra din andnöd. Avslappningstekniker som yoga, meditation, tai chi, progressiv avslappning och positiv visualisering kan vara användbart. Prova olika tekniker, och hålla sig till de som du tycker mest; Detta kommer att uppmuntra dig att göra det på regelbunden basis.

•  Sluta röka. Tala med din läkare om du inte kan göra det på egen hand. Han kan rekommendera alternativ som kan hjälpa.

•  Försök akupunktur. En översyn av material av University of Maryland Medical Center fann det lättade andnöd. Arbeta alltid med en legitimerad läkare.