Hur man identifierar Symtom på Pleurit

Pleurit är den term som används för ett tillstånd som beskriver inflammation eller irritation i slemhinnan i lungorna och brösthålan, som kallas lungsäcken. Detta foder består av två lager tunt membran. Pleurit kan orsakas av en mängd faktorer, inklusive, men inte begränsat till ett bakterier, virus eller svamp infektion, skador eller blodproppar, sjukdom eller allmänna irriterande. Tillståndet uppstår när vätska ansamlas mellan de två tunna lager av membran, som kallas "wet pleurit." Om ingen vätska uppbyggd är närvarande, är det tillstånd som kallas "torr pleurit." Tillståndet kan påverka alla åldrar och kön, men riskerna ökar med lunginflammation eller andra lung eller bröstinfektioner samt revbensfrakturer och många njurar, lever och bukspottkörtel sjukdomar och cancer. En person som vet hur man identifierar symptom på lungsäcksinflammation kan initiera snabb behandling samt för att undvika komplikationer.

Instruktioner

•  Var uppmärksam på plötsliga bröstsmärtor som förvärras med andning eller hosta. Många individer uppger att smärtan är liknande den som upplevs med ett brutet revben. Smärtan kan variera från individ, från en tråkig, bultande värk till kraftig, stickande smärta sensationer. Smärtan kommer i allmänhet att vara lokaliserad över det område av bröstkorgen som påverkas.

•  Ta din temperatur. Ibland, men inte alltid, kommer pleurit presentera med feber. Om du har kroniska lungproblem som astma, bronkit, emfysem eller liknande tillstånd, kan du vara på en högre risk att utveckla lungsäcksinflammation.

•  Titta efter tecken på snabb och ytlig andning vid sittande eller stående. Personer som lider av lungsäcksinflammation ligger ofta på den drabbade sidan, eftersom det bidrar till att återuppleva smärtan av att andas. Eftersom tillstånd försämras, blir andningen allt svårare oavsett vilken position tas.

•  Var uppmärksam på obehag eller smärta när du flyttar eller röra den drabbade sidan, särskilt om du känner att du kan ha skadat ett revben. Tender eller känsliga områden som känns blåmärken (med eller utan närvaro av ett blåmärke) är en indikation på att något är fel.

•  Ta anteckningar om din kondition och hur du mår från dag till dag. Försök aldrig att själv diagnostisera ett tillstånd, men vara medveten om vad som är normalt och vad som inte är för din egen kropp. Om du har någon ovanlig eller märkbara svårigheter att andas, boka ett besök med din läkare för tester.

Tips

  • Snabb behandling kan ge lindring av symptom inom en till två veckor. Vissa individer (med inrådan av en läkare) kan hitta viss lättnad genom bröstet bindande. Undvik dock bindande bröstet i mer än ett par timmar åt gången. Även bindning kan ge lindring från smärta, ta bort bindningen varje par timmar och tvinga dig själv att ta djupa andetag för att förhindra lunginflammation.
  • Utan behandling kan lungsäcksinflammation leda till komplikationer som lunginflammation och vätska uppbyggd som allvarligt kommer att påverka andningen. Dessutom kan ärrvävnad (sammanväxningar) bildas, som kan orsaka kroniska andningssvårigheter.