Hur man identifierar Percocet

Percocet är ett smärtstillande som ofta används i samband med paracetamol för behandling av svår smärta. Percocet är varumärket eller varumärket av oxikodon. Det är ett narkotiskt smärtstillande som syftar till att avbryta smärtsändningssignaler för dem som lider av akut smärta. Det finns flera olika typer av Percocet, och förstå hur man identifierar drogen förhindrar missbruk eller misstag.

Instruktioner

•  Fråga din läkare om din Percocet dosering och doseringsschema.

•  När du fyller ditt recept, undersöka dina piller för att bli bekant med deras storlek, form och färg. Percocet formas och färgas på olika sätt beroende på styrkan i tabletter. Till exempel kan Percocet kommer i 2,5 mg, 5 mg, 7,5 mg, 10 mg tabletter eller komma i kombination med paracetamol under 325 mg / 2,5 mg styrka, upp till 650 mg / 10 mg styrka.

•  Memorera formen på dina Percocet piller beroende på styrkan i tabletterna. Till exempel är de 325 mg / 2,5 mg kombination Percocet och paracetamol tabletter formad som en fotboll, medan 5 mg tablett Percocet är rund. De 325 mg / 10 mg kombination är en smal avlång form, medan 500 mg / 7,5 mg kombination styrka är en smal, lång, avlång form.

•  Titta på färgen på dina Percocet piller. Beroende på styrka, är pillren ges olika färger. Till exempel är den 325 mg / 2,5 mg kombination Percocet och paracetamol piller en ljusrosa färg, medan 325 mg / 5 mg kombination är svagt blå. The 650 mg / 10 mg och 325 mg / 10 mg är blekgula, medan 325 mg / 7,5 mg kombination och 500 mg / 7,5 mg är en solbränna eller blekorange färg.

•  Fråga din läkare eller apotekspersonal för att ge dig en visuell av din styrka och dosering av Percocet när det är möjligt så att du blir bekant med ditt recept.

Tips

  • Undvik att blanda dina piller (om du har två eller flera recept) tills du blir helt bekant med utseendet på dina Percocet tabletter.
  • Ta alltid receptbelagda läkemedel som din läkare. Kontrollera ditt recept på apoteket för att säkerställa en korrekt styrka, storlek, form och mg dos av dina piller innan.