Hur man identifierar de biverkningar av HCG

Humant koriongonadotropin (hCG) är ett hormon som produceras genom att utveckla embryon strax efter befruktningen. Den primära funktionen hos hCG är att upprätthålla produktion av progesteron under graviditet och den kan ha andra naturliga funktioner. HCG används också av kroppsbyggare för att återställa storleken på testiklarna efter en steroid cykeln.

Instruktioner

•  Titta efter de milda biverkningar av HCG. De mindre allvarliga biverkningar av att ta hCG huvudvärk, irritabilitet, rastlöshet, depression och vätskeansamlingar. Det kan också orsaka svullnad och ömhet i brösten hos kvinnor. En injektionsstället av hCG kan också bli irriterad, smärtsam eller svullen.

•  Identifiera de allvarliga biverkningar av HCG. En läkare bör kontaktas om injicera hCG orsakar några allvarliga biverkningar. Dessa inkluderar andfåddhet, svullnad i armar och svår bäckensmärta hos kvinnor. HCG kan också orsaka viktökning och mindre frekvent urinering. Andra allvarliga biverkningar av hCG inkluderar gastric tecken såsom diarré, illamående eller kräkningar.

•  Följ skyltarna som orsakas av en blodpropp. Bodybuilders administrera normalt hCG genom själv injicera det in i huden, vilket kan orsaka en blodpropp. Tecknen på en blodpropp från en injektion är domningar, smärta, rodnad, stickningar och värme vid injektionsstället. En blodpropp kan också orsaka allmänna symtom som svår yrsel, huvudvärk och förvirring.

•  Studera biverkningar av HCG i unga användare. HCG kan orsaka könsmogna hanar för att komma in i puberteten för tidigt. De tidiga tecknen på pubertet inkluderar uppkomsten av könshår, en djupare röst, acne och ökad svettning.

•  Undersök tecken på en allergisk reaktion mot HCG. Vissa människor är allergiska mot hCG som kan orsaka svullnad i ansikte, läppar, svalg och tunga. En allergisk reaktion kan också orsaka andningssvårigheter och nässelutslag.

•  Studera effekterna av HCG på graviditeten. HCG ökar chanserna för en flerbördsgraviditet som bär en högre risk för både modern och spädbarn. En multipel graviditet kräver normalt särskild omsorg och anvisningar. Användningen av HCG under graviditeten är förbjudet på grund av risken för fosterskador. Kontakta din läkare omedelbart om du blir gravid medan du använder HCG.

•  Lär kontra av HCG. HCG kan vara kontraindicerat hos patienter som är allergiska mot det, har tidig pubertet eller hormonrelaterad cancer. Din läkare bör informeras om du har några sjukdomar i binjuren, sköldkörteln eller äggstockarna.