Hur man hanterar ett lårben skada

Som den starkaste ben i kroppen, är ett lårben inte lätt att spricka. För att lårbenet för att bryta, behöver du en mycket stor kraft. Lårben skador uppstår ofta i skidåkning, fotboll, fotboll, hockey, och bilolyckor. Lårbenet frakturer allt från stressfrakturer till allvarliga skador som kräver amputation. Hastigheten för lårbensfrakturer är högst för män under 30.

Instruktioner

•  Identifiera femurfraktur utifrån följande symtom: svår smärta vid tidpunkten för skadan, svullnad och blåmärken vid fraktur plats, synlig missbildning, och ömhet för beröring.

•  Stabilisera offret. Håll personen varm med filtar för att hindra honom från att gå in i chock. Undvik att flytta offret tills akut medicinsk hjälp anländer.

•  Undersök offret att se till att det inte finns några skador på blodkärl och nerver. Röntgen kan användas för att lokalisera skadan.

•  Restore inriktning av ben i benet genom att tillämpa dragkraft och placera lem i en skena. Detta kommer att bidra till att upprätthålla benet på rätt plats under transport på sjukhuset.

•  Den mest effektiva behandlingen av femurfraktur är kirurgi. Operationen utförs av en ortoped för att återställa längden, rotation och justering av lemmen med hjälp av en platta eller en stång och skruvar. Kirurgi bör ske så snart som möjligt efter skadan.

•  Efter operationen, använder smärts för att lindra smärta. Läkare kan också ordinera avföring mjukgörare för att förhindra förstoppning på grund av inaktivitet och antibiotika för att förebygga infektion.

•  Rehabilitering ingår att lära sig gå med kryckor, sedan en käpp. Följ läkarens anvisningar om träning för att återfå rad motioner och muskelstyrka. Använd is för att lindra smärta, särskilt efter träning.