Hur man hanterar en familjemedlem med Amnesia

Amnesia är ett tillstånd som gör en familj lider lika mycket som patienten gör. Ibland orsaken till en persons minnesförlust är fysiskt trauma och andra gånger orsaken ligger under ytan. Det är förståeligt att vilja din familj att återgå till "normal", men det är inte möjligt ibland. Istället för att fokusera på patientens förflutna, hitta sätt att hantera sin minnesförlust och hjälper henne att bli bättre.

Instruktioner

•  Få familjemedlem till ett sjukhus som ska testas omedelbart. Ta reda på vilken typ av hans minnesförlust genom en MR eller datortomografi för att kontrollera eventuella stroke eller tumörer. Var beredd på möjligheten av en understrykning psykologisk orsak till hans tillstånd.

•  Schema läkarbesök för när man kan vara närvarande. Låt läkaren förklara för er konsekvenserna av hennes tillstånd. Ställ frågor om hur du kan hjälpa henne hantera och ta sig igenom vardagen.

•  Dekorera sitt hem med honom. Hjälp honom att välja vilka fotografier och favoritobjekt för att visa hela huset. Spela hans favorit-CD-skivor för att få honom intresserad. Säg till honom historier om olika upplevelser ni har gjort tillsammans. Ge honom så mycket information som möjligt.

•  Planera en resa med henne till en plats du besökt tillsammans. Se samma platser som du gjorde innan. Detta kan ofta utlösa minnen. Om hon inte minns någonting, fokusera på att ha en stor resa i stället.

•  Hjälp honom förbereda sig för ett liv utan sina gamla minnen om för mycket tid har gått. Låt honom att acceptera att hans tillstånd inte har förbättrats och kan aldrig göra det. Säg åt honom att börja göra nya minnen och försäkra honom om att du kommer att vara där för att hjälpa honom att klara alla svårigheter han har.

Tips

  • Stötta henne försök att avslöja sina minnen. Notera varje nyupptäckta minne med ett datum för varje minne. Visa henne en lista på alla hennes återvunna minnen att öka hennes förtroende när det är nödvändigt.
  • Delta i alla hans terapisessioner. Gör själv en integrerad del av sin återhämtningsprocessen. Ditt stöd gör hela skillnaden i att återskapa förlorade minnen.
  • Undvik att använda hennes minnesförlust för att kompensera för tidigare misstag. Äga upp till din tidigare och nuvarande misstag eftersom sanningen alltid kommer ut.
  • Inte hemsöka över återvinna sina förlorade minnen. Låt honom tid för att klara av sin minnesförlust och återhämta sig naturligt. Att sätta för mycket press på honom gör det svårare för din familj att acceptera om hans minnen inte tillbaka.