Hur man ger en Infant Massage

Vem visste att ger en massage kan vara så roligt? Vissa människor skrattar åt tanken på att ge spädbarn massage. I själva verket, de är underbara för föräldrar och barn lika. Det förbättrar kroppsfunktion, ökar föräldrarnas bindning, och minskar stress. Ja, barn har stress. Faktum kolik barn har mycket stress och ångest. Massage är underbart för dem, särskilt. Att veta hur man utför babymassage tar inte en massör eller en raketforskare. Det tar helt enkelt kärlek och tid.

Instruktioner

•  Lägg barnet på rygg. Detta kommer att sätta henne i den bästa positionen möjligt för dig att massera. Det gör det också möjligt att binda bättre eftersom du enkelt kan hålla ögonkontakt. Bebisar älskar ögonkontakt, speciellt med mamma och pappa.

•  Lätt stroke ditt barns ansikte med fingertopparna. Börja vid hårfästet och stroke nedåt. Flytta till ögonbrynet området, börja från mitten och stroke utåt.

•  Flytta ner till magen och gör mjuka, medsols cirklar med händerna. Flytta händerna medurs hjälper mat och gas rör sig genom matsmältningssystemet. Detta är den riktning mat rör sig genom tarmen.

•  Ta ditt barns lår och försiktigt pressa. Flytta ned något, pressa igen. Fortsätt röra tills du har försiktigt pressas barnets hela benet. Börja tillbaka upp på låren och göra det igen. Komplettera denna rutin 5 gånger. Krypande och promenader spädbarn gillar speciellt denna massage.

•  Ta en av ditt barns fötter med en hand. Med den andra handen trycker försiktigt men bestämt in i fotsulan med tummen. Håll tummen på plats i 3 sekunder. Släpp, och göra det igen 2 gånger. När du är färdig med en fot, flytta till den andra.

Tips

  • Var kreativ. Alla typer av lätt massage eller kittlande kommer att uppskattas av barnet. Du behöver inte begränsa dig till vad som anges i denna guide.
  • Gnugga inte ditt barns mage i moturs cirklar om han har diarré. Då är det ett hem botemedel för behandling av lös mage.