Hur man ger bra Tillbaka massage till gravida damer

Graviditet är en tid då kvinnor älskar att bli bortskämd. Det finns inget som en bra ryggmassage under graviditeten. Vissa tekniker och positioner kommer att ge henne det bästa resultatet.

Instruktioner

•  Har hon bort hennes tröja och ligger på ena sidan av hennes kropp. Skjut en mjuk kudde under magen så att hon är extra bekväma. Applicera varm massageolja på hennes rygg. Gnugga försiktigt på vardera sidan av ryggraden för att få henne redo och värmas upp för massagen. Försök att gnida försiktigt för att få henne att slappna av.

•  Arbeta dig ner förbi skulderbladen till mitten av ryggen. Stäng dina nävar och använda knogarna på båda händerna för att göra cirkelrörelser i ryggen, samtidigt som trycket. Be henne berätta när trycket är precis lagom. Se till att inte sätta press på hennes rygg.

•  Använd hälarna på händerna för att upprepa samma teknik som du använt med knogarna. Applicera mer olja om det behövs. Detta gör det mycket enkelt för händerna att röra sig fritt. Arbeta dig ner till korsryggen. Det är där gravida kvinnor känner de flesta av deras smärta och tryck på grund av graviditet viktökning. Återigen, använd hälarna på handen, som arbetar i cirkulära rörelser samtidigt som måttligt tryck. Använd båda händerna och fingertoppar för att reda ut eventuella knutar eller trånghet du kan känna. Massera inte för hårt, eftersom det kan orsaka smärta.

•  Håll massera hela ryggen område med varierande slag med hjälp av dina fingrar och händer. Se till att hon är bekväm i alla lägen. Låt henne att vända sig till sin andra sida efter ca 5 minuter för att minska något tryck på magen. Kom ihåg att placera kudden tillbaka under hennes mage. Upprepa processen, med början från axlarna.