Hur man ger Albuterol MDI Med en Spacer

Dosaerosoler eller MDI, är inhalatorer där lämplig dos per puff redan beräknade och varje bloss ger en jämn mängd läkemedel. En läkare kommer att ordinera en Albuterol MDI för astma eller ibland andra respiratoriska problem, och vid förskrivning det, kommer att informera dig om den rätta antalet bloss krävs. Ibland är en distans rekommenderas för användning med Albuterol MDI, vilket är ett cylindriskt rör som fäster på slutet av inhalatorn och tillåter medicin för att lättare nå lungorna. Med hjälp av en inhalator med ett distans kan ta lite övning, men det är relativt enkelt.

Instruktioner

Med hjälp av en Spacer

•  Se till att kapseln del av din inhalator är ordentligt fastsatt i basen av inhalatorn, så kapseln inte lossnar när du skakar den. Skaka behållaren ett par gånger för att se till att läkemedlet är ordentligt blandat.

•  Håll inhalatorn upprätt. Ta bort skyddet i slutet av inhalatorn. Placera distans över inhalatorn språkrör och se till att det är en perfekt passform för att förhindra att läkemedel från att fly. Den ände av distansorganet som fäster på inhalatorn kommer att ha ett hål tillräckligt stor för en inhalator munstycke för att passa in. Ta bort skyddet munstycket på distansorganet.

•  Flytta distans och inhalatorn bort från dig. Andas in, andas sedan ut djupt. När du har andats ut så mycket du kan, sätter distans munstycket i munnen. Se till att din mun är runt munstycket så hårt som möjligt för att hålla medicinering från att komma ut.

•  Tryck ned inhalatorn kapseln att dosera medicin i distansen. Ta ett djupt andetag in. Andas inte in för snabbt, dock. Vissa distans modeller har ett visslande anordning för att informera dig om dina andetag i är för snabb. Om du hör visslande ljud, sakta din inandning ner. Håll andan i minst 10 sekunder.

•  Ta bort distans från munnen och andas ut långsamt. Vänta minst en hel minut innan du tar ytterligare en dos om din läkare ordinerats mer än en puff per dos. Byt ut locken på inhalatorn och distans och lägga undan dem.

•  Tvätta spacer varannan dag för att hålla den ren och i toppskick. Ta av locket och gummiringen ansluter distans till inhalatorn. Blötlägg delarna i varmt vatten och en liten mängd diskmedel. Skölj dem, låt dem lufttorka och sätt ihop innan nästa användning.

Tips

  • Dela en distans rekommenderas inte. Spraya inte mer än en puff i taget per inhalation. Använd inte spacer med eventuella torrpulverinhalatorer. Om distansen blir skadad, byt ut den omedelbart för att förhindra förlust av läkemedel.