Hur man bygger Kalium nivå

Kalium tjänar en viktig funktion i kroppen. Den upprätthåller den elektriska potentialen av celler, som påverkar hur de laddas ur och förnya energi. Låg kalium eller hypokalemi, stör det elektriska aktiviteten och kan orsaka muskelvärk, kramper och svaghet, särskilt i hög aktivitet celler som muskler och nervceller. Eftersom hjärtat är en muskel, kan lågt kalium orsaka hjärtklappning och farliga arytmier. Det är viktigt att hålla en hälsosam nivå av kalium och bygga upp låga nivåer.

Instruktioner

•  Undvik att ta diuretika om du har risk för lågt kalium - såvida av en läkare. Om du behöver ta en, tala med din läkare om låg dos kaliumtillskott. Diuretika kan leda till att du förlorar kalium från njurarna, där den lagras.

•  Ta en multivitamin eller låg dos kaliumtillskott om du upplever en sjukdom med kräkningar eller diarré. När du har återhämtat sig, bör din kropp att bättre kunna reglera dina nivåer.

•  Lägg hög kalium livsmedel till din diet, men håll ett öga på dina blodnivåer för att hålla din kalium blir för hög. Livsmedel som är höga kaliumkällor är aprikoser, bananer, tomater, avokado, jordgubbar och apelsiner. Fisk, kött, kalkon, ärtor, champinjoner, rödbetor och gröna är också bra källor.

•  Drick elektrolyt vätska under tung träning. Detta ersätter kalium förloras ur kroppen genom att svettas.

•  Avstå från att använda laxermedel, eftersom detta orsakar förlust av kalium genom tarmen.

•  Undvik vissa läkemedel, såsom prednison, aminoglykosider och amfotericin B. Låga kaliumnivåer är en av deras biverkningar.

Tips

  • Låga kaliumnivåer inte orsakas oftast av en kost brist på kalium; Det är oftast orsakas av en förlust av kalium genom tarmen eller njure. Men även om kosten inte orsakar det, ökar mängden kalium i din kost kan bidra till att höja dina nivåer och förebygga symtom och hälsofrågor som rör lågt kalium.