Hur man behandlar smärta i baksidan av ben in ungdomar

Smärta som slår ditt barn i baksidan av benet kan bero på en skada eller ett vanligt tillstånd som kallas växtvärk. Växtvärk är typiska under åldrarna tre och fem, och kan återkomma när ett barn är mellan åtta och 12 Denna typ av smärta beror på en snabb tillväxt, och smärta kan utvecklas på framsidan av låren och på baksidan av benen . Även om du inte kan förhindra smärta i barnets ben, det finns sätt att lindra obehaget.

Instruktioner

•  Administrera smärts att lindra obehaget. Ge ditt barn en dos av ibuprofen för att hjälpa till att stoppa inflammation och behandla smärta i baksidan av benen. Paracetamol är en alternativ medicin för ungdomar. Använd enligt anvisningar.

•  Massera försiktigt barnets ben. Minska kramper och smärta i benen med en långsam, mild handmassage.

•  Minska ömhet med en värmedyna eller varmvattenflaska. Välj en temperatur som är bekväm för ditt barn, och sedan placera värmedynan eller vattenflaska på baksidan av benen för att lindra inflammation och smärta.

•  Sitt dem i ett varmt bad. Kör ett bad med varmt vatten och placera barnet inuti för att hjälpa slappna av spända muskler och minska smärta i baksidan av benen.

•  Se en läkare. Om inte kan lösa smärtan hemma, schemalägga ett läkarbesök för att utesluta andra allvarliga orsaker till pågående smärta i benen såsom infektioner, juvenil artrit och tumörer.

Tips

  • Ge inte aspirin till barn. Detta kan resultera i ett dödligt tillstånd som kallas Reyes syndrom.