Hur man behandlar Nötning

Långsiktig friktion appliceras på huden från skin-on-hudkontakt eller hud mot kläd kontakt kan orsaka din hud att skava. En gemensam plats för huden att skava är på låren på grund av överflödigt bulk från fett eller muskler i det området. När skav uppstår, blir huden irriterad och öm. Det kan verka rött för blotta ögat. Även den bästa behandlingen för skavde hud är att hålla det torrt och inte låta den skaver mot någonting, det är inte alltid möjligt --- särskilt med människor som lever ett aktivt liv. Det finns andra alternativ som kan visa sig vara lika effektivt.

Instruktioner

•  Bär lämpliga kläder för aktiviteten du utför. Till exempel om du cykla, bära särskilda cykelshorts som minskar fukt uppbyggd på huden. Shortsen klänga också hårt med benen för att minska gnidning mellan hud och kläder.

•  Bär rena kläder innan man börjar på en aktivitet. Tvätta alla kläder som inte är rent. Dirty, får svettiga kläder eller kläder som är förorenade med andra kemikalier bidra till din skav problemet.

•  Pensla babypuder på det drabbade området eller täck den med vaselin. Dessa poster kommer att fungera som smörjmedel och kommer att minska friktion som kan uppstå när du utför aktiviteter.

•  Undvik grova kläder och kläder som är gjord av syntetiska fibrer. Bär 100 procent bomull kläder. Bomull kläder är skonsammare mot huden och kommer att förhindra eller lindra redan skavde hud.

Tips

  • Om nötning är svår, kanske du vill undvika den verksamhet som orsakar skav i några dagar för att låta den drabbade huden tillräckligt med tid att läka. Du troligtvis inte kommer att ha mycket roligt att utföra en aktivitet om det orsakar din hud att skava.