Hur man behandlar multipel skleros

För att behandla multipel skleros, kan man använda alternativ medicin och motion samt receptbelagda läkemedlen. De tidiga stadierna av MS kan behandlas genom att äta rätt, motionera och koppla av. Stress är den värsta fiende någon som lider av multipel skleros. Det finns inget botemedel mot MS, men med rätt behandling kan man hålla sig frisk och njuta av ett normalt liv.

Instruktioner

Hur man behandlar multipel skleros

•  Hitta ett tyst rum där ingen kan störa. Gör några djupa andningsövningar. Detta kommer att lindra stress och slappna av kroppen. Det är viktigt att en tid för lugn och avkoppling sis gjort så mycket som möjligt under dagen.

•  Ät rätt mat. Livsmedel som innehåller mättat fett bör undvikas. De magert kött kan ge kroppen den behövs protein för att hålla kroppen frisk. Försök att upprätthålla en diet av 20 gram fett eller mindre per dag. Ät så många grönsaker som du kan till exempel ärtor och bönor.

•  Ta fiskoljekapslar, vitamin B12 och vitamin D för att lindra några av symptomen på multipel skleros. Tilläggen behövs för att hålla kroppen frisk kämpa mot andra hälsoproblem som kan uppstå på grund av den multipel skleros.

•  Walking och lätta övningar kan hjälpa till att hålla kroppen fungerar och frisk. Motion är den viktigaste behandlingen för MS undan från kosten. Cykling, kommer ett slitbanemaskin (på låg) och några varv i en pool fungerar bra.

•  Livsstil förändring behövs om livsstil är snabba och stressande. För att sänka stress och hålla kroppen frisk, ge upp någon dålig livsmiljö som dryck eller rökning. Ändra kosten och hur du färdas genom varje dag. Sakta ner och ta tid att koppla av.

Tips

  • Behandlingar för multipel skleros bör diskuteras med en läkare innan du försöker.
  • Om allvarliga symtom uppstår, se k läkarvård omedelbart.