Hur man behandlar en SI Joint & en svällande Disk

Smärta i nedre ryggen kan vara en skadlig diagnos för någon man eller kvinna, oavsett aktivitetsnivå. Den sakroiliakaleden är en del av nedre delen av ryggen. Den består av korsbenet, vilket är över svanskotan och under din nedre ryggkotor, och den övre delen (iliaca) i bäckenet. När din smärta innebär både sacroiliacaleden samt utbuktande skivor i ryggraden, omedelbara åtgärder måste vidtas. Smärtan kan ta dig till knäna och hindra dig från både arbete och lek. Om den inte behandlas på rätt sätt, av certifierade terapeuter, denna smärta kan snabbt växla från akut till kronisk.

Instruktioner

Sacroiliac Smärta

•  Behandla området med is för de två eller tre första dagarna, i 20-30 minuters anfall var 4-6 timmar. Använd en påse frysta grönsaker, ett blixtlås plastpåse full av is, eller en frusen gel pack gälla både kyla och kompression till det drabbade området.

•  Se din allmänna läkare om smärtan. Din läkare kan ordinera en anti-inflammatorisk medicin eller muskelavslappnande; eller råda dig att köpa några over-the-counter icke-steroid anti-inflammatorisk medicin från ditt lokala apotek.

•  Besök en sjukgymnast om smärtan kvarstår. Terapeuten kommer att förskriva övningar för att balansera ut din SI gemensamma, eller ens ha en certifierad massageterapeut att arbeta på den drabbade leden och nedre delen av ryggen i allmänhet.

•  Gå tillbaka till dina dagliga aktiviteter och friidrott när terapeuten säger att du är redo att göra det. Underlåtenhet att följa all information som din vårdgivare ger kan leda till bakslag, som kan placera dig tillbaka till där du började, om inte längre efter i din rehabilitering.

Bulging Disc

•  Hantera din smärta initialt med is eller värme, samt ultraljud, elektrisk stimulering och till och med massage. De sista tre formerna bör utföras av en legitimerad sjukgymnast eller massageterapeut och bör inte tas på egen hand.

•  Utför särskilda övningar, så som föreskrivs av din sjukgymnast. Enligt Doug Wallace, en sjukgymnast och atletisk tränare på Richard Stockton College, "Behandlingen fokuserar på att centralisera den utbuktande kärnan tillbaka i skiv ..." samt "särskilda övningar för att hjälpa till att centralisera skivan ... Tillsammans med en beräknad stretching regim, postural ledning och kärn bålen förstärkning och stabilisering övningar ... "

•  Fortsätt att idrotta eller aktiviteter per din terapeut rekommendation. Wallace nämner att smärtan skulle avta, på grund av "sträckningen av mjukvävnad och avbrytande av smärta / spasm cykel." Du måste behandla problemet, eller frågan kommer att bli värre och symptomen kommer så småningom bli handikappande.

Tips

  • Följ alltid din fysiska terapeut anvisningar, när det gäller vila, is, värme och motion. De utbildar personal som har tillstånd att behandla och åter individer med lidanden tillbaka till dagliga aktiviteter.