Hur man behandlar Burning Fötter

Brinnande fötter är ett tillstånd där fötterna känns som om de brinner och ibland, bultande. Brännande fötter kan förhindra sjuka från att kunna sova på natten och kan orsaka dem smärta när hon gick under dagen.

Instruktioner

•  Besök en fotvårdsspecialist eller primärvårdsläkare. För att behandla brinnande fötter, måste du avgöra vad orsaken är. Detta kan innebära att du måste gå igenom blodprov, röntgen och andra medicinska tester.

•  Diskutera behandlingsalternativ för att bränna fötterna med din läkare. Magnetiska terapi sulor, antibiotika för svamp krämer och medicinska krämer är de vanligaste alternativen. Din läkare också kan rekommendera några hemma-behandlingar.

•  Gå ner i vikt om du behöver. Om dina fötter bär för mycket av en belastning, kommer de sannolikt att uppleva smärta. När du har minskat din kroppsvikt, kommer det inte att vara så mycket press på fötterna.

•  Ta pauser under dagen för att sitta ner. Om du är ständigt på fötterna, kan detta vara en av de viktigaste skälen du upplever en brännande känsla i fötterna. Periodiska pauser bör bidra till att minska mängden av smärta som du känner i slutet av dagen eller arbetsvecka.

•  Blötlägg fötterna i kallt vatten. Detta är ett av de bästa sätten att stoppa smärtan, även om det bara ger dig smärtlindring temporärt. Eftersom många människor har svårt att sova med brännande fötter, blötläggning fötterna i kallt vatten på natten är förmodligen den bästa idén.

•  Inköp en av de produkter på marknaden som erbjuder kylningsegenskaper. Med hjälp av en av dessa produkter flera gånger i veckan kommer att bidra till att ge tillfällig smärtlindring.

Tips

  • Om du märker en hel del klåda, det finns en god chans din brännande fötter kan faktiskt orsakas av en svampinfektion eller fotsvamp. Överväga att köpa en mer bekväm par skor, tillsammans med vadderade sulor. Följ instruktionerna som ges till dig av en fotvårdsspecialist eller läkare.
  • Tänk på att brinnande fot kan tyda på andra hälsoproblem. Om du upptäcker att du har brännande fötter, bör du besöka en primärvårdsläkare för att testa.