Hur man använder Peppermint som Remedy

Peppermint är en av de äldsta av alla naturläkemedel. Med anor från dagarna av faraonerna, har mynta använts för att behandla en rad olika sjukdomar och tillstånd.

Instruktioner

•  Använd pepparmint som en matsmältningen. Peppermint gör för en välsmakande "magen tea" och har länge använts som ett botemedel mot villkoren i mag-tarmkanalen. Tas efter måltid, det ger befrielse från matsmältningsbesvär, halsbränna, väderspänning (gas) och kolik. Som en carminative med anti-spastisk kvaliteter, det ger lindring för irriterad tarm genom att lätta kramper i tarmarna och lindra uppsvälld buk.
Det är också används för behandling av illamående, graviditetsillamående och åksjuka.

•  Använd den som ett smärtstillande. De smärtstillande egenskaper pepparmintolja är en annan av ört mest värdefulla terapeutiska egenskaper. Det har länge förlitat sig på att lindra smärtan av värkande och inflammerade leder, migrän och huvudvärk, och neuralgi.

•  Använd som avsvällande medel. Mentol är den primära aktiva ingrediensen i peppar en beprövad avsvällande. Traditionellt har utspädd pepparmyntolja använts som inhalationsmedel samt en kista gnugga för att behandla förkylningar, influensa, feber och till och med bronkit. Idag är mentol ånga godkänt av FDA som ett botemedel mot förkylningar och influensa, särskilt på grund av dess slemlösande och avsvällande egenskaper.

•  Använd som en anti-spastisk eller muskelavslappnande. Pepparmint är en vanlig ingrediens i många muskel gnuggar, "glass" och hudkrämer för smärta, inflammation och brännande. Används topiskt, har peppar en kylande och avslappnande effekt på huden. Pepparmyntolja absorberas lätt in i huden och ger en tillfällig smärtlindring för muskelsmärtor, kramper och spasmer. Det lugnar också den glatta muskulaturen i livmodern och mag-tarmkanalen, som ger lindring för mensvärk samt mage och tarm kramper.

•  Använd den som en antibakteriell och virusinfektioner som munsår och genital herpes. Det appliceras lokalt på det drabbade området och används för att förebygga och bekämpa infektioner i sår och brännskador, för att stöta bort insekter och behandla ringorm. Det används också som ett botemedel mot bronkit.

Hur man förbereder en Herbal Peppar Remedy

•  Gör en infusion. Ta en kopp vatten till en koka. Häll över en rågad tesked torkad pepparmint. Täck över och låt dra i 10-15 minuter. Sila och drick upp. Drick 3-4 koppar om dagen

•  Gör en tinktur. Rör 10 till 20 droppar pepparmynta tinktur i ett glas vatten. Ta tre gånger om dagen.

•  Gör en eterisk olja. Rör 1 tesked pepparmintolja i en kopp transportör olja (ren vegetabilisk olja). Massera den utspädda blandningen i det drabbade området. Använd hälften så mycket eterisk olja för barn (1/2 en tesked).

•  Gör en växtbaserade komprimera. Blöt en ren tvättlapp i en peppar infusion. Vik tyget till om storleken på det drabbade området och tillämpa den som en kompress. Lämna det på i 15-20 minuter. Upprepa vid behov.

•  Ta 1- 2 enterodragerad kapslar (0,2 ml vardera) tre gånger per dag mellan måltiderna.

Tips

  • För att hålla det drabbade området kylda, linda en icepack i en handduk och placera ovanpå kall kompress. En varmvattenflaska kan användas på liknande sätt för att hålla värmen i en varm kompress.
  • Använd en kall kompress för klåda eller sveda och en varm kompress för värkande muskler och hudinfektioner
  • Enterodragerad kapslar är av särskild nytta för colon irritabile och intestinal kolik eftersom de släpper sin pepparmintolja i tarmarna istället för i magen.
  • Applicera inte pepparmyntolja på huden innan du späda ut det med en olje bas (även kallad en transportör olja), eftersom det kommer att irritera.
  • Naturläkemedel får endast användas i samråd med din läkare eller annan licensierad hälsa läkare.