Hur man använder Oregano Oil

När odlas i bergen Medelhavs och användas i sin renaste form, kan oregano slåss av många olika typer av infektioner. Den oregano essentiell olja härrör från färsk oregano blad och är allmänt extraheras genom ångdestillation. Oregano olja kan tas internt med oregano kapslar eller olja under tungan och används externt som en utvärtes behandling. Enligt Dr Cass Ingram som skrivit boken "The Cure är i skåpet," vilda oregano är en av naturens mest mångsidiga eteriska oljor. Den kan användas för att bekämpa svampangrepp och svampinfektioner samt behandla allergier, hösnuva, förkylning och influensa.

Instruktioner

•  Späd 100 procent ren olja av oregano med extra jungfruolja. Du kan göra detta genom att blanda en droppe oregano olja med en droppe av extra jungfruolja.

•  Sterilisera en gammal ögondroppflaska eller annan behållare i förväg. Häll den utspädda olja eller oregano i en steril behållare med en pipett på toppen för enkel användning.

•  Släpp 01:59 droppar av den utspädda oljan under tungan för första dosen. Blandningen ska placeras under tungan och hålls där i några minuter sedan tvätta den med 2 till 3 oz vatten. Drick vatten och gurgla det med oregano olja i 1 till 2 minuter sedan svälja och skölja ner med resten av vattnet i koppen. Detta bör göras en eller två gånger om dagen.

•  Försök oregano i ångform för att kämpa mot bihåleinflammation och tydlig halsen och näsgångarna. Använd ren olja av oregano med kokande vatten för att skapa en ånga som kan inandas. Blanda 1/2 kopp kokande vatten med 2 till 3 droppar olja av oregano sedan täcka huvudet och koppen med en handduk för att fälla i ångan ångor och andas djupt.

•  Använd olja av oregano externt genom att gnugga den på det drabbade området. Den kan användas för att behandla vissa hudproblem som akne. Applicera utspädd eller ren olja av oregano till den infekterade huden en gång dagligen. Det kommer att svida i området och lämnar en röd fläck, men svidande bör försvinna efter ca 10 minuter.

•  Använd oregano olja för att behandla mjäll genom att kombinera olja av oregano med ditt schampo. Använd 10-20 droppar av oreganoolja med ca 8 oz av schampo och blanda väl. Då schamponera håret som vanligt. Låt schampo på huvudet i ett par minuter och skölj sedan. Undvik kontakt med ögonen.

•  Applicera oregano olja på huden för att behandla vårtor och kokar. Du kan göra detta genom att mätta området med olja av oregano sedan täcka den med ett bandage. Den vårta eller koka bör behandlas dagligen tills det är borta. Behandlingsperioden är i allmänhet ca 1 till 2 veckor.

Tips

  • Olja av oregano bör användas med försiktighet eftersom det kan vara skadligt om man tar för mycket eller om det appliceras direkt på ett slemhinnan, såsom ögon, näsa, mun etc.
  • Det är en bra idé att späda ut oljan om du inte har erfarenhet med att använda den rena formen av olja av oregano.
  • Den oreganoolja kommer att dispergeras snabbt genom kroppen. Den kan användas för att bekämpa svamp, bakterier, jäst, inre parasiter och virusinfektioner.
  • Olja av oregano kapslar är ett bra alternativ om du använder oregano för en hälso-tillägg eller för att behandla en intern infektion.
  • Den rena oljan av oregano diger snabbare än oregano kapslar, men det är mycket potent så det ska spädas på rätt sätt och användas med försiktighet.
  • Gravida kvinnor bör undvika att använda oregano olja.
  • Om du har en reaktion på någon form av oregano olja eller någon annan väsentlig olja då ska konsulten en läkare innan du fortsätter använda dig.