Hur man använder Natural Scar Remedies

Huden är kroppens största organ. Det är lätt att skada huden. Även om reparationer själv hud när skada har skett den drabbade huden inte ser och känner exakt samma som den gjorde innan den var skadad. Detta är vad vi kallar vanligen kallas ett ärr. Ärr kan resultera från flera olika typer av skador på huden, såsom brännskador, skärsår och även kirurgiska snitt. Ärr kan ha olika utseenden beroende på vilken typ av sår och sättet för läkning. Även ärr aldrig kan försvinna helt och hållet det finns sätt att minska uppkomsten av ett ärr som gör det mindre märkbar.

Instruktioner

•  Använd aloe vera gel på ett sår som går igenom läkningsprocessen för att förhindra permanent ärrbildning. Gnugga lite av gelén på det drabbade området 3-4 gånger dagligen.

•  Använd honung för att läka och minimera uppkomsten av ärr. Honung har använts genom tiderna för sina läkande egenskaper. Gnid lite honung på det drabbade området. Eftersom honung är klibbig du vill täcka det drabbade området med en gasbinda. Låt honungen på i femton till trettio minuter och sedan tvätta bort det. Du kan också hjälpa till att läka huden inifrån och ut genom att äta en tesked honung varje dag.

•  Använd citronsaft för att minimera uppkomsten av gamla ärr. Även gamla ärr kan inte försvinna helt deras utseende kan minskas väsentligt. Applicera citronsaft till en gammal ärr två till tre gånger om dagen för att lätta på ärr och göra den mindre synlig. Du kan också använda kokosolja för samma effekt. Använd inte citronsaft på färska sår eftersom det kan orsaka sveda och irritation. Använd citronsaft bara på gamla ärr.

•  Applicera kakaosmör för att minska uppkomsten av ärr. Kakaosmör har använts i flera år för att behandla ärr och bristningar. Även kakaosmör inte helt kan ta bort ärr det kan säkert minimera uppkomsten av ärr. Applicera kakaosmör till det drabbade hudområdet tre till fyra gånger om dagen för att tona uppkomsten av ärr.

•  Använd olivolja eller vitamin E olja för att minimera uppkomsten av ärr. Både olivolja och vitamin E olja har fått beröm för sina underbara effekter på huden. Gnugga lite av endera av dessa oljor på det drabbade området av huden 3-4 gånger dagligen. Vitamin E eller olivolja kommer också att hjälpa till att hålla huden fuktig och smidig samt minska uppkomsten av ärr.