Hur man använder kinesiska Medicinbollar för Hands

Kinesisk medicin bollar, även känd som Baoding bollar, kinesiska hälsokulor, eller kinesiska terapibollar, har använts i århundraden som ett medel för motion, skada återhämtningen och stressa för hand, arm och skuldra. Utövare av alternativ healing tror att när du placera och flytta dessa två bollar medsols eller motsols i handen, de främjar friska flödet av chi - kroppens naturliga energi - och aktivera akupressur punkter som finns i handen. Skicklig användning av bollarna tar tid, men med lite övning kan vem som helst lära sig att använda dem för motion och avspänning.

Instruktioner

Hur man använder kinesiska Medicinbollar

•  Cradle de kinesiska medicin bollar i en hand. De flesta människor börjar med medicin bollar som är 50 millimeter i diameter. Börja med att rotera bollar i handen så att de förblir i kontakt. Tummen styr en boll, medan de andra fingrarna glider den andra bollen runt handflatan. Öva flytta bollarna både medurs och moturs. I början kommer rotationen att vara ojämn, men när du tränar, kommer du att hitta en naturlig rytm med bollarna när de glider runt handflatan.

•  När du blir mer skickliga, öka rotationshastigheten tills bollarna separata och rotera runt handflatan utan beröring. Försök att hålla rörelsen smidigt så att bollarna inte slår i varandra eller falla ur din hand. Efter att ha bemästrat denna teknik överväga att flytta upp till bollar med en större diameter.

•  Sträck handflatan och rikta den kinesiska medicinbollar med mjuka fingerrörelser. Detta är ett mer komplext tillvägagångssätt som kräver mindre trycka från siffrorna och förlitar sig mer på att styra de rullande rörelser med fingrarna.

•  Experimentera med bollar i båda händerna. När du blir mer bekväm med kinesisk medicin bollar, prova att använda en uppsättning i varje hand samtidigt. Denna avancerade tillvägagångssätt kräver ökad samordning och koncentration, och utövar båda händerna samtidigt.

Tips

  • Fortsätta att öva. Att få kläm på att använda kinesisk medicin bollar tar tålamod, men med daglig användning du behärskar denna gamla metod för avspänning och helande.
  • Köp bollar som passar bekvämt i handen. Tillverkarna producerar bollar i många olika storlekar, och de kan vara ihålig eller solid. Eftersom de är lättare, de ihåliga bollar är oftast bättre för skada återhämtningen. De fasta bollar är tyngre och kommer att ge en mer intensiv träning.
  • Kinesisk medicin bollar har länge använts för att stressa. Du kanske vill köpa bollar som innehåller lugnande klockor inuti. Då rullade runt handflatan, skapar de en lugnande ljud som kan främja avslappning.
  • Kinesisk medicin bollar ska inte användas för att behandla allvarliga hälsotillstånd som kräver läkarvård. I stället bör de användas som en kompletterande metod som stödjer kroppens naturliga läkningssystem.