Hur man använder färger för Healing

Färgerna finns överallt omkring oss. Naturen ger oss en palett av naturliga färger, samtidigt som våra hem och kontor är målade och dekorerade med konstgjorda sådana. Vi är så vana att se färger som vi tycker sällan om hur färger påverkar oss. Men de påverkar oss, både mentalt och fysiskt. Studier har visat att vissa färger har en lugnande inverkan på vårt humör, medan andra färger stimulerar våra känslor. Färgterapi har också använts för att läka fysiska förutsättningar. Sedan urminnes tider, i själva verket har människan använt färg i sina helande ritualer. Nu kan du göra samma sak. De primära färger som används för att läka är rött, orange, gult, grönt, blått och lila.

Instruktioner

Hur man använder färger för Healing

•  Fyll en rubinröd färgat glas med vatten och ställ den ute under morgonsolen i två timmar. Ta med den i och låt den värmas upp till rumstemperatur och sedan långsamt smutta det. Visualisera vattnet blir röd när den rinner ner i halsen och i magen. Eftersom röda regler energi, detta är ett fantastiskt färg botemedel mot depression. Det kommer också att bidra till att krympa cancertumörer.

•  Sitta ute, något skuggad från solen, och visualisera solens strålar hälla färgen orange i kroppen. Tänk dig att det sipprar in dina porer och blötläggning i dina inre organ. Liksom rött, härskar apelsin energi, och detta är en utmärkt behandling för sexuell impotens och matsmältnings krämpor.

•  Sitta ute, något skuggad från solen, och visualisera gula solljuset strömma in i ditt huvud och hjärna. Gul styr sinnet, så om du behöver för att förbereda för en kommande examen, detta är en utmärkt intellektuell stimulator.

•  Fyll ett grönt glas med vatten och ställ den ute i morgonsolen. Låt solens strålar värma vattnet för två timmar. Ta med den inuti och låt den värmas till rumstemperatur. Sakta smutta vattnet. Grönt lugnar nerverna. Om du har ett viktigt tal för att ge eller ett viktigt projekt på jobbet att slutföra, är detta ett utmärkt lugnande medel.

•  Vid soluppgången, sitta i en bekväm stol. Räta din ryggrad och blunda. Visualisera en Blue Ray som kommer ner från taket och in i ditt huvud. Tänk dig den som reser i nacken, genom armarna, ner magen och in i benen. Liksom grönt, lugnar blått dina känslor, men det lugnar också en romantisk heartbreak eller sorgen att förlora en nära anhörig.

•  Använd färgen lila för att läka sår. Om du har ett sår, brutna ben eller smärta, föreställa färgen lila sipprar ner i dessa områden. Känn dess värmande effekt. Lila ansluter dig också med din andliga centrum, så om du känner dig bortkopplad från din ande, tänka sig att andas i en lila moln, och antar att det helt fylla din kropp.

Tips

  • För att öka den helande kraften i färgerna ännu längre, prova att bära kläder i färgen på sjukdom som du vill läka.
  • Aldrig ersätta färg helande för traditionell medicinsk behandling. För bästa resultat, alltid kombinera de två.