Hur man använder DMSO på en skadad hand

DMSO är en akronym för dimetylsulfoxid, som är en kemisk. Dimetylsulfoxid har potential för flera medicinska användningsområden. Det är FDA-godkänt för behandling av interstitiell cystit, en typ av smärtsam blåsinfektion. Med en läkares godkännande, kan vissa patienter ta det muntligt för att bekämpa fria radikaler, som orsakar cellskador. Dessutom kan du ansöka dimetylsulfoxid lokalt på en skada. Det kan hjälpa lindra smärta och inflammation i samband med tillstånd som stukningar, muskelbristning eller artrit. DMSO fungerar genom att tränga rakt igenom hudlagren.

Instruktioner

•  Fråga din läkare om det är säkert för dig att använda DMSO, särskilt om du har ett befintligt medicinskt tillstånd eller om du är på något receptbelagt läkemedel. Du ska aldrig använda dimetylsulfoxid om du har diabetes, astma, hjärtsjukdomar eller lever-eller njursjukdom.

•  Tvätta händerna väl. Applicera inte någon lotion på applikationsstället. Placera en handske på din icke-skadade hand för att undvika att sprida DMSO till oönskade områden. Placera några DMSO kräm eller gel på en bomullstuss eller tjockt tyg. Använd den till det skadade området av din hand. Vissa DMSO produkter kan komma i spraybehållare. I det här fallet helt enkelt spraya DMSO på området, men var noga med att inte få kemikalien på någon annan kroppsdel.

•  Låt DMSO att helt absorbera i huden. Undvik att röra vid applikationsområdet med den andra handen. Avstå från att använda handen med DMSO att beröra någon del av ansiktet, såsom ögon, mun eller näsa.

•  Fråga din läkare om eventuella biverkningar som du upplever. Topiska applikationer av dimetylsulfoxid kan leda till hudirritation och dermatit vid appliceringsstället. Du kommer också att uppleva en vitlök smak och lukt i munnen --- detta är en normal och oundviklig bieffekt av att använda DMSO. Biverkningsvitlökssmak inträffar oavsett hur eller var du använder kemikalien.

Tips

  • Inta aldrig DMSO inte din läkare instruerar dig att göra det.