Hur man använder alternativa behandlingar för anemi

Anemi är ett tillstånd där kroppens röda blodkroppar är bristfällig eller den syrebärande pigment (hemoglobin) är otillräcklig. Kroppens organ inte får det syre de behöver för att arbeta i sin bästa nivå när du har denna sjukdom. Det kan orsaka symptom på trötthet, yrsel, blekhet och svaghet. De flesta människor vet inte att när denna sjukdom är tillåtet att utvecklas kan det bli livshotande. Anemi kan orsakas av låga nivåer av järn i blodet, men det kan också orsakas av blodförlust eller uppkomsten av klimakteriet. Efter en diagnos ställs, råd från din läkare, både konventionella och alternativa behandlingar, bör följas.

Instruktioner

•  Ta vitamin-och mineraltillskott. Kontrollera med din läkare om att lägga tillskott till din kost. Anemiska patienter är ofta bristfällig i järn. De med perniciös anemi har en låg halt av vitamin B12 och / eller folsyra. En kombination av järn och C-vitamin är bäst, som C-vitamin hjälper upptaget av järn.

•  Lägg örter till ditt dagliga intag av kosttillskott. Eftersom gul docka har tillräckligt med järn och det absorberas lätt, det är ett bra val. Järn kan också hittas i kardborre, maskros och mynta. De flesta av dessa örter kan hittas i te form. När de tas med receptbelagda järn, är absorptionshastigheten ökade.

•  Ät järnrik mat. Lever och spenat innehåller mycket järn. Om du inte bryr dig för kokt spenat, prova att lägga några råa blad till en sallad varje dag. Om du inte bryr dig för levern, lägg torkade bönor, nötter, skaldjur, ost, fisk, ägg, nötkött och lammkött till din diet för att förbättra din järnintaget.

•  dryck juicer rika på järn. Juice terapi kan korrigera näringsmässiga obalanser. Juice gjord av järnrika betor greener och persilja och vitamin C-rika apelsiner, jordgubbar, paprika, grönkål och / eller broccoli är perfekt. Du kan få mer näringsrik mat genom pressning eftersom du aldrig kan äta lika mycket som du kan dricka.

•  Tryck på tryckpunkter på kroppen. Akupressur är en traditionell kinesisk teknik som kommer från akupunktur och använder samma platser på kroppen, men istället för att använda tunna nålar, är direkt tryck användas. Mjälten tryckpunkt, precis under ankeln ben på utsidan av foten, stärker blodet och är användbart för anemi. En annan tryckpunkt nytta är magen, för att hjälpa till med upptaget av näringsämnen. Denna punkt är på framsidan av benet cirka en tum under knäet.

Tips

  • Även om du kan känna dig trött, kommer lätt motion hjälper till att bekämpa trötthet i samband med anemi. Det hjälper också till att lätta upp stämningen och lyfter känslor.
  • Om du hittar svårt att lindra din anemiska tillstånd, kan du överväga blomma essance terapi som fungerar på den mentala och känslomässiga planet.
  • Rådgör alltid med din läkare innan du startar en alternativ behandling för din anemi. Det finns olika typer av anemi som kräver individualiserad behandling recept.