Hur man använder akupressur för energi

Akupressur är en drogfri sätt att öka din energi nivåer och känner sig piggare. Akupressurpunkter ligga på energi meridianer, de kanaler genom vilka kroppens energiflöden. Avblockera kanalerna genom att massera dessa punkter, och energin kan flöda fritt igen.

Instruktioner

Hur man använder akupressur för energi

•  Probe varje beskrivet område med tummen tills du hittar ett område som orsakar det som kineserna kallar en "sweet smärta" känsla, vilket känns ungefär som ömhet ett blåmärke, men begränsas till ett mycket litet område. Börja med ett lätt tryck. Även om du trycker rekommenderade punkter kan vara obehagligt, bör du känna fördelarna med ökad vakenhet nästan omedelbart.

•  Leta reda och tryck på Taichong punkten. Den här platsen är på toppen av din fot; startar på bandet mellan de största tå och den bredvid den och köra fingret mellan de två mellanfotsbenen (de ben som styr varje tå), mot vristen. Du kommer att känna ett spår mellan benen ungefär två inches från bandet. Probe det området så djupt som du kan tolerera tills du känner en plats som är särskilt känslig. Med hjälp av tummarna, massera denna punkt på varje fot.

•  Tryck på Yongquan akupressur punkten, som är på fotsulan. Start vid bandet mellan stortån och den andra tån; spåra ned runt innerkanten av trampdynan (den köttiga högen under stortån) tills du hittar en liten fördjupning, ungefär en tredjedel av vägen ner. Den här platsen är lätt att identifiera eftersom det är mycket känsligt. Den här platsen är så energigivande, den har använts för att återuppliva människor som har svimmat. Med hjälp av tummarna, massage på varje fot.

•  Stimulera Zusanli punkt, vilket är ungefär tre inches nedanför knäskålen längs den yttre kanten av skenbenet. Det är precis under den plats där de två ben i benet möts. Massage, använder tummarna, på båda benen.

Tips

  • Se en akupunktur schema om du behöver hjälp med att hitta de rätta punkterna.
  • Använd aldrig akupressur på gravida kvinnor.
  • Använd aldrig akupressur på någon skadad kroppsdel ​​eller skadad hud.
  • Var försiktig; medan vissa ställen behöver djupa stimulans kan de flesta akupressur fördelar uppnås med hjälp av endast måttlig sondering.