Hur man andas för att Sänk hjärtfrekvens

När du använder medvetna andningstekniker, kan du bli medveten om och få kontakt med kommunikationen mellan hjärtat och hjärnan. Djupandning kan hjälpa till att sänka din puls, sänka nivån av stresshormonet kortisol blod, främja djupare sömn, och minska ångest, vilket gör att du känner dig avslappnad, men ändå stärkt. Att föra in mer syre djupt i den nedre delen av lungorna hjälper stimulerar det parasympatiska nervsystemet, främja en lugn tillstånd. Följande övning är från Dr John Kennedys ANDAS Technique seminarium.

Instruktioner

•  Lugnt sitta i en bekväm stol, koppla din kropp så mycket du kan. Blunda och koncentrera dig på att sänka din puls, och slappna av din kropp genom din djupa andetag. I avsikt att sänka din puls är viktigt för framgång.

•  Fokusera på din andning genom att placera handen på dig buken eller bröstet och tittar på den stiga och falla. Lägg märke till hur hackig, ytlig, eller snabbt kan det vara på den tiden. Ta bara med din medvetenhet till uppgång och fall av bröstet och buken.

•  Dra in luft genom näsan så djupt som möjligt. Känn din hand stiga med andas. Om du inte kan andas genom näsan, är det okej att andas genom munnen. Håll luften i några ögonblick.

•  Andas ut fullständigt genom ditt avslappnade munnen, försöker dra ut hur lång tid att driva ut all luft ur lungorna.

•  Lyssna på ljudet av dina andetag när de går in och ut ur lungorna långsamt och stadigt.

•  Tänk dig att ditt hjärta och lungor kommunicerar med varandra. Om dina lungor fylls långsamt och stadigt, känner hjärtat saktar för rytmen. Fortsätt att göra detta i 15 minuter, märker alla andra känslor som kan uppstå. Din kropp kan känna sig lite mer stärkt, men ändå djupt avslappnad. Du kan uppleva en lätt stickande eller värme genom kroppen.