Hur länge kan du använda Naproxen DR säkert?

Många människor har att ta mediciner regelbundet. Vissa människor har för att vara på vissa mediciner för långa tidsperioder, medan andra bara en kort period. De flesta mediciner har biverkningar, särskilt om det tar för lång tid. En medicin som kan vara en gemensam långsiktig medicinering är Naproxen DR, som är en anti-inflammatorisk medicin. Även om det har många fördelar, det kan ha vissa konsekvenser om det tas på lång sikt.

Vad är Naproxen DR?

Naproxen DR bidrar till att minska inflammation och svullnad genom att hålla tillbaka vissa hormoner i kroppen som orsakar dem. Det är också allmänt känd som en icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), som kan förskrivas på lång sikt för att vissa patienter och kan förskrivas av många olika skäl och medicinska tillstånd.

Fördelar

Naproxen DR är vanligen föreskrivs för sådana medicinska tillstånd som tandproblem, artrit, tendinit och muskelinflammation. Den kan användas för huvudvärk, ryggont och svullnad av extremiteter för olika anledningar. Det hjälper också lindra smärtan som är förknippad med svullnad och inflammation och även är känt för att bidra till att minska feber liknar det som Alvedon eller Motrin skulle göra.

Tidsplan

Naproxen DR normalt föreskrivs för korta perioder, men för vissa personer med vissa långvariga medicinska problem, kan det förskrivas under längre perioder medan under medicinsk övervakning. Läkare inte föredrar att hålla patienter Naproxen DR under lång tid eftersom det är en medicin som, om det tas under lång tid kan få allvarliga medicinska följder. Artrit är ett tillstånd som kan kräva längre terapisessioner på Naproxen DR.

Biverkningar

Naproxen DR har några allvarliga möjliga biverkningar, framför allt när det tas under lång tid. Det är en medicin som är svårt på levern, magen och njurarna. Såsom Naproxen DR bearbetas i levern, kan den orsaka hepatit, som är levern stänga, om de tas under långa tidsperioder. Det är svårt på hjärtat och kan öka risken för stroke, hjärtinfarkt och blodpropp. Det kan också orsaka blödningar i magen, magsår och andra gastrointestinala problem. Det finns också en chans att anafylaktiska reaktioner på denna medicin också, som med de flesta mediciner.

Överväganden

När du tar Naproxen DR, ska du följa alla läkarens anvisningar. För att minska risken för överdosering, ta receptet enligt anvisningarna. Se till att du berättar för din läkare om alla mediciner som du för närvarande vidtas för att se till att det inte blir några interaktioner mellan dem. Krossa eller tugga tabletterna, men se till att svälja tabletterna hela. Du ska alltid ta Naproxen DR med mat eftersom det är svårt på magen. Ta inte mer än den föreskrivna dosen, även om det inte känns som om det räcker. Tala med din läkare om alla förändringar i ditt hälsotillstånd medan på medicinen.