Hur kan vi minska diafragmabråck Med Akupressur

Hiatal bråck är funktionella defekter som förekommer i området där magen och matstrupen möts på hiatus öppningen i membranet, vilket orsakar en del av magen för att sticka in i bröstet. Den skjutbara bråck är den vanligaste, ofta orsakar GERD, även känd som sura uppstötningar. Brännande känsla och en känsla av fullkomlighet kändes i magen och bröstet är ibland misstas för en hjärtattack. Hiatal bråck är vanligare hos kvinnor än hos män och tillståndet ses oftare hos människor när de blir äldre, på grund av muskelsvaghet och övervikt. Minska hiatal bråck med akupressur egenvård är ett effektivt sätt att kontrollera obehag.

Instruktioner

•  palpera Försiktigt akupressur punkt på insidan av armen vid armbågsleden precis ovanför vecket i armbågen och till höger om den nedre delen av biceps muskeln. Detta kommer att hjälpa till att lindra magen och mag obehag och känslor av fullhet i bröstet åtföljs av ångest. Tryck runt området tills du känner en öm punkt och fortsätt att trycka på tills ömhet avtar.

•  Hitta gallblåsan meridianen på den högsta punkten på axeln, efter en linje rakt upp från bröstvårtan. Flytta fingrarna längs den övre delen av överarmsmuskeln tills du hittar anbudet plats nära där nacke och axlar möts. Utöva påtryckningar tills ömhet avtar och diafragmabråck symptom minskar.

•  Tryck längs den inre sidan av handleden på endera sidan av de centrala senor, ca två fingerbredder nedan där handen möter armen. Detta område slappnar musklerna i den övre tarmkanalen och bröstet mag.

•  Leta reda på punkt där revbenen möter bröstbenet, strax under bröstbenet. Ligga ner, utöva fast, mild tryck nedåt, massera detta område och flytta fingertopparna sakta nedåt längs magen till ungefär halvvägs mot naveln. Upprepa denna massage flera gånger medan avslappnad; praktisera denna rutin regelbundet minst två gånger per dag för att lindra känslor av fyllighet och halsbränna.

•  Efter att ha vilat från buken massage i flera minuter, drick ett glas vatten. Hoppa nedåt från en bottensteg eller från en låg pall att avlasta trycket uppåt på bråck och få bort den inifrån membranet. Vattnet ger tyngd till magen och hjälper den falla tillbaka till sitt rätta läge och bort från hiatus öppning till brösthålan.

•  Om det behövs, kontakta en erfaren doktor i kinesisk medicin för att administrera pågående akupressur behandlingar för diafragmabråck, förutom att de utför egenvård med akupressurpunkter.

Tips

  • Medan hoppa från ett steg eller avföring, om du känner dig ostadig, placera pallen nära ett dörrhandtag eller annat stabilt handfattning för säkerheten.
  • När lutad över eller plocka upp tyngre föremål, undvik att andas inåt och hålla andan, vilket ställer ytterligare tryck på diafragmabråck.
  • Tryck akupressurpunkter ordentligt, men inte så svårt att krossa dig.
  • När du söker efter en läkare av orientalisk medicin, alltid kontrollera referenser.