Hur identifiera Jaw osteonekros

Jaw osteonekros är en allvarlig bensjukdom där benet slutar ta emot blodflödet, vilket mineraler lakas ut och förhindrar ben från återuppbygga sig själv. Så småningom leder det till döden ben med kroniska infektioner, smärta och bendestruktion och fram till att lämna ett hål och skapa sprickor. Det finns inget botemedel för denna sjukdom, men om det upptäcks tidigt kan den behandlas för att försöka förhindra allvarligare benförlust.

Instruktioner

Utvärdera Symptom

•  Utbilda dig på symtomen och orsakerna till detta tillstånd så att du kan få snabb behandling. Riskfaktorer inkluderar skador, användning av bisfosfonater, såsom osteoporos läkemedel som Fosamax och cytostatika. Symptomen är ben och tandköttsinfektioner som inte läker, tuggummi förlust, exponerade ben, svullnad i munnen, neuralgi liknande smärta och domningar i munnen. Om du har tagit något av dessa läkemedel eller märker dessa symtom, besöka en tandläkare direkt. Enligt lawyerseek.com, American Association of Endodontists förklarade vid sitt årsmöte 2006 att alla patienter som tar bisfosfonater löper risk att utveckla osteonekros käken.

•  Besök din tandläkare om du märker någon käksmärta, lösa tänder, dränering från tandköttet, svullet tandkött, svårigheter att tugga eller förlorad känsel i munnen. Dessa är några av de symptom på denna allvarliga sjukdom. En tandläkare kommer att undersöka dig, utföra tester och hänvisa dig till en maxillofacial kirurg för vidare utvärdering så att du kan börja ta emot behandling för att ta itu med benförstöring.

•  ..

Att förutse Issues

•  Håll utkik efter eventuella tecken på käken osteonekros. Ibland tandvård kan föra med ben förstörs på grund av käken s försämrad läkning mekanism. Möjliga triggers är tand borttagning, krona förberedelse, rotfyllningar och oralkirurgi. Följ upp med din tandläkare om du upplever några problem.

•  Har radiologiska tester gjorda. Röntgen visar variationen av kalciumsalter på käken. Med denna sjukdom, sjunker koncentrationen till under 50 procent av den normala nivån. Intraorala filmer kan visa skelettförändringar som är mer subtila. Att få en panoramaröntgen munnen hjälper till att utesluta andra problem som cystor och påverkade tänder. En CT Scan kommer att visa om det finns en infektion i samband med döds ben.

•  Få en biopsi. En biopsi kommer att visa om det finns inflammation i benet, som är ett annat symptom på benröta. Detta är ett bra test om det finns en oro för metastas, trauma och komplikationer.

•  Ha ett prov som tagits ut för odling. En kultur bidrar till testet för infektion med benet nedbrytnings.