Hur identifiera en tandvärk

Oavsett om Bestämma du har en tandvärk kan verka enkelt och självförklarande, men ofta tandvärk är fel diagnos för andra förhållanden såsom TMJ (käkleden sjukdom) eller svår migrän där utstrålande smärta kan ge intryck av att det är en tandvärk. På grund av allvaret och många bakomliggande orsaker till tandvärk är det viktigt att veta när du upplever en för att omedelbart lindra den eller söka tandvård hjälp.

Instruktioner

•  visuellt kontrollera om tecken på tandproblem såsom karies, svullnad och blödning i tandköttet, och eventuella repor eller nedskärningar från att äta hårda livsmedel såsom chips. Du kan hålla upp en liten spegel för att se taket av munnen och tänderna som är svåra att nå. Om du har tandställning, kontrollera att metallfästen och ledningar är ordentligt på plats och inte omges eller omfattas av tandköttet. Kontakta din tandläkare om någon smärta från dina hängslen.

•  lokalisera smärtan och anteckna känslan och vad som orsakar tanden göra ont. Om dina tänder bara ont när man dricker kalla drycker eller äta kall mat såsom glass, kanske du inte ser några synliga tecken på tandproblem. Anteckna känsligheten tänderna erfarenheter under dessa fall och berätta för din tandläkare om dem. Att hitta den exakta platsen för smärtan kommer att hjälpa utesluta andra problem, såsom TMJ.

•  Boka en tid med din tandläkare. Om du har lidit av tandvärk under en längre tid, kan din tandläkare behöver utföra en röntgen på tänderna för att fastställa eventuella interna problem såsom nervskada eller trasiga fragment av tänder som inkommer under tandköttskanten. Det är viktigt att boka en tid så snart som möjligt för att undvika ytterligare skador på tänderna eller nerver. Om du har försökt att lindra smärta genom att använda receptfria mediciner eller specialtandkrämer, tala med din läkare hur länge du har använt dessa åtgärder.

Tips

  • Tänk på att även receptfria mediciner kan tillfälligt lindra symptomen, kommer ett besök till din tandläkare bättre fokusera på den underliggande orsaken till dina tandvärk.