Hur hitta Pressure Points på rygg och kropp

Tryckpunkter på baksidan är bland de lättaste att hitta på människokroppen. Området är relativt stor och musklerna mer definierat än på andra kroppsdelar. Tryckpunkter på baksidan används oftast för att lindra stress, behandla ryggsmärtor, och massage.

Instruktioner

•  Börja längst upp på ryggen längs åsen av muskler som löper från axlarna till nacken. Tryck på punkten på baksidan av denna ås om mitt emellan skuldran och nacken. Detta görs bäst genom att placera båda händerna på axlarna och trycka framåt med fingrar eller tummar.

•  Flytta ner till en position mellan skulderbladen. Tryck punkterna mellan skulderbladen på båda sidor av ryggraden. Trycket bör tillämpas om en tum till varje sida. Använd aldrig tryck direkt på ryggraden.

•  Arbeta dig ner i ryggraden. Tryckpunkter finns på båda sidor av ryggraden hela vägen ner på baksidan. Stanna när du når en position direkt mellan armbågarna. Tryck på punkten en tum på vardera sidan av ryggraden.

•  Gå till och med far i ryggen tills du når toppen av skinkorna. Tryck punkterna på musklerna precis under linjen av bäckenet. Detta kommer att vara både smärtsamt och lustfyllt. Ett antal större nerver kör igenom här så benen kan pirra.

•  Ta med händerna upp till armhålorna. Hitta de muskler som löper från sidorna av ryggen till under armarna. Tryck på punkten på sidorna av de muskler ungefär två inches under armhålorna. Kittlig människor kanske inte låter dig göra detta.

Tips

  • Applicera mild, stadigt tryck till varje tryckpunkt. Stanna om du upplever någon smärta. Arbeta trycket runt området för att hitta den bästa platsen. Tryckpunkter varierar från person till person. I vissa människor de är extremt känsliga medan andra inte känner dem alls. Experiment för att se vad som fungerar för dig.