Hur hitta generiska läkemedel

Att hitta generiska läkemedel --- det bioekvivalent av namn mediciner men tillgänglig till en bråkdel av kostnaden --- är en enkel process. Det finns många resurser på nätet för att hitta generiska läkemedel. Vårdpersonal som sträcker sig från din läkare eller apotekspersonal, till personalen på din hälsa försäkringsbolag kan hjälpa dig också. Innan du ersätta en märkes medicin för en generisk, se till att kolla med din läkare för att se om det fanns särskilda skäl han önskade att du ska ha en varumärkesmedicin.

Instruktioner

Hitta generiska läkemedel

•  Fråga din läkare om medicinen han förskrivning har en generisk alternativ. Läkaren är den främsta källan till information om generiska alternativ till den medicin du tar. Ibland läkare ordinera märkes medicin för en specifik anledning --- så prata med honom som han skriver ett recept kan bidra till att klargöra huruvida en generisk är tillgänglig och i så fall om du kunde ta den i stället för den dyrare varumärkesmedicin .

•  Kontrollera med ditt lokala apotek om generiska alternativ till den medicin du tar. Ett perfekt tillfälle att fråga om generiska läkemedel är när du fyller ett recept eller att få en påfyllning. Farmaceuten kommer att berätta om en generisk är tillgänglig, och hon kan också berätta om det recept som läkaren skrev tillåter generisk substitution.

•  Ring din hälsa försäkringsbolag (eller besök deras hemsida), att hitta en lista över generiska alternativ till den medicin du tar. Du kan också söka företagets Formulary --- sin lista över tillgängliga läkemedel kommer de att subventionera --- nätet. Det formel listar både märkes-läkemedel och deras generiska motsvarigheter.

•  Dra nytta av online-resurser, såsom RxList, NIH Drug Reference, eller Generic Drug Finder (länkar finns i avsnittet Referenser nedan). Dessa källor kan du söka massiva databaser av alla läkemedel tillgängliga, både dess generiska och varumärke.