Hur gör Ortopedteknik Work?

Ortoser är användbara för människor som har förhållanden som påverkar fötter, ben och rygg. Några av dessa inkluderar ojämn sko slitage, kronisk smärta i nedre ryggen, liktornar eller plantar fasciit. Vissa av dessa anordningar är kommersiellt tillgängliga och andra är skräddarsydda för att behandla specifika patientens fot mekanik. I endera fallet, de ortoser fungerar på samma sätt. Processen för montering ortoser börjar med en resa till en fotvårdsspecialist som tar mekaniken i patientens steget i beaktande och bestämma vad ortoser ska arbeta för att rätta till problemet.

Därefter kommer läkaren att passa patienten för ortosanordningen. Enkla former av ortoser inkluderar vadderade sulor och eller klackar för ett par skor. Mer avancerade ortoser är saker som fot hängslen, ankel hängslen och shin-enheter. Som en del av anpassningsprocessen, kommer läkaren att ha patienten promenad med enheten för att se om foten mekanik, eller hur foten träffar marken, förbättrar. Om enheten behöver skräddarsys, kommer läkaren att ta ett avtryck av patientens fot och skicka den till ett labb för att få ortosanordningen gjorts.

Eftersom patienten promenader med ortosanordningen, muskler, senor och ben i foten, fotleden och benet vant sig det nya sättet foten rör sig under gång. Så småningom blir det nya sättet normalt. Detta processer ofta liknas vid att utbilda ett barn hur man gå ordentligt. När läkaren känner sig säker på att ortos fungerar, kan han gradvis avvänja patienten av enheten. Ibland görs detta genom att minska den tid som anordningen används. Andra gånger är det gjort av ändras till en mindre begränsande anordning. I båda fallen är det yttersta målet att få patientens walking mekanik fast till den punkt där ortoser inte längre behövs.