Hur fungerar Bone Spurs Utveckla?

Initial Skada

Bone sporrar i allmänhet börjar efter en skada. Skadan kunde ha varit en paus eller andra större trauma till benet, eller det kan vara resultatet av slitage. Åldrande och osteoartrit kan bryta ner brosket inuti en fog. Sporrar oftast utvecklas på eller i en gemensam grund av den konstant gnidning av ytor där. Skador på benvävnad är vad först orsakar en sporre att utvecklas.

Bony Tillväxt

När benet börjar läka skadan extra benig tillväxt kan förekomma. Bone sporrar visas som små knoppar av benvävnad som kan vara storleken på ett sandkorn eller lika stor som en druva utsäde. Den extra tillväxt i sig inte är problematiskt. Det skadar inte benet den växer på och inte heller visar någon underliggande sjukdom. Majoriteten av personer med ben sporrar är omedvetna om att de har dem och har inga tecken eller symtom.

Soft Tissue Skador

Problem sekundärt till utvecklingen av ett ben sporre är oftast hur de först upptäcktes. Förhårdnader kan bildas över sporrarna, såsom i fallet med liktornar på fötterna. Mjuka vävnader såsom nerver, senor och ligament kan gnugga över sporrarna, blir nedslitna och skadade i tid. Bone sporrar som utvecklas på ryggraden kan irritera eller inkräkta nerver, vilket orsakar smärta eller domning i andra områden av kroppen. De flesta problem relaterade till ben sporrar förekommer i axeln rotatorkuffen eller i fötterna.