Hur fungerar Bära ortoser Hjälp Feet?

Stöd Foot

Ortoped hjälpa fötterna genom att stödja den grundläggande strukturen av foten. Många människor lider av en ojämn viktfördelning när de går. När de blir äldre, deras fötter börjar drabbas av konsekvenserna av denna obalans. Som ett resultat, kan de känna fotled smärta, lida rivna vadmusklerna, ha knä och höftsmärta, liksom en öm rygg. Genom att använda en ortos, korrigerar bäraren obalanser i foten, korrigera många av de biomekaniska frågor som orsakar smärta i resten av kroppen.

Så fungerar det

Ortoser stödja bågen och dämpa hälen. De förhindrar överpronation (plattning av bågen) och absorberar stötar när löpning och promenader. Den stötdämpning skyddar baksidan av foten - subtaylor lederna - och mellanfoten eller midtarsal leder. Detta stöd gör foten mer stabil och minimerar potentialen för överanvändning skador.

Ortopedteknik kan också göras för att mer aggressivt behandla fot frågor som toe-in eller toe-out frågor. Detta är frågor som behandlas med skenor, nattbarer och gångplattor. Ortoser av denna typ gör ständiga korrigerande anpassningar genom att hålla foten i rätt läge, även när en person sover, i vissa fall.

När ska man söka hjälp

Vem som helst kan försöka använda ortoser, men de flesta människor som behöver dem kan lida av en viss åkomma. Om du ofta vrickning din fotled eller lider av shin spjälor, kan du ha en gång eller båge fråga som ortoser kan hjälpa. Likaså bunions, platta fötter eller onormalt sko slitage är symptomatiskt för ett behov av en korrigerande enhet i skon. De flesta människor, även om, söka hjälp av en fotvårdsspecialist för anpassade ortoser av en enkel anledning - fötterna ont. En skräddarsydd ortos kan lindra fot smärta genom att korrekt diagnostisera problemet i foten, från hälen obalansen till en fallande båge, och tillhandahålla en stödmekanism som löser problemet.