Hur fungerar Anadrol Hurt njurarna?

Grunderna

Anadrol är varumärket för Oxymetolon, ett syntetiskt hormon som härrör från testosteron. Anadrol regelbundet ut för att behandla anemi, lågt antal röda blodkroppar, och tar 3-6 månaders användning för drogen för att bli effektiva. Anadrol, är en anabol steroid, har missbrukats som en prestationshöjande för idrottare och kroppsbyggare; Enligt WebMD, faktiskt det inte öka atletisk förmåga. Det är dock också föreskrivs för allergisk svullnad (ärftligt angioödem).

Anadrol, njurarna och levern

Tas oralt och absorberas i blodet genom mag-tarmkanalen, är Anadrol filtreras ut ur kroppen genom njurarna och levern. Den har en mer betydande effekt på levern än på njurarna. I levern har anabola steroider varit kända för att orsaka cystor och tumörer som vanligtvis försvinner inte långt efter läkemedlet avbryts. I vissa fall har maligna tumörer rapporterats. Båda dessa villkor är extrema biverkningar förekommer endast i ett fåtal fall. Anadrol orsakar njurarna att arbeta hårdare, visad genom en mörkfärgning av urinen. Detta bör inte kvarstår och om den gör det, bör det rapporteras till en läkare. Den mörk urin kan vara ett tecken på problem med njurarna eller levern, vilket möjligen varför vissa tror Anadrol skadar njurarna.

Andra biverkningar

Anadrol, liksom alla syntetiska hormoner kan orsaka betydande biverkningar. Virilization, eller ta på maskulina drag, är inte ovanligt att kvinnor, så kvinnor bör ta del av saker som förändringar i rösten, tidig skallighet eller ökningar av akne. Även om inte alltid irreversibel, det finns fall där dessa förändringar inte stoppas av avbryta behandlingen eller återförts genom användning av östrogenbehandling. För män, Anadrol, och droger som det kan orsaka prostata problem. För båda könen, ökar sannolikheten för bröstcancer signifikant med långvarig användning. Varje historia endera bröstcancer eller prostatacancer bör diskuteras med läkare innan du börjar Anadrol. Anadrol kan orsaka skelett problem hos barn och bör endast användas när noggrant av en läkare.