Hur fungerar Akupunktur Arbete för allergier?

Vad är akupunktur?

Akupunktur är en urgammal helande tradition startade i Asien för tusentals år sedan. Det är en av de centrala delarna av kinesisk traditionell medicin, som syftar till att balansera kroppens yin och yang för att uppnå och bibehålla hälsan. Två oskiljaktiga mänskliga aspekter, är yin den passiva principen och yang är den aktiva principen. Obalans av dessa egenskaper ger livsenergi, som kallas qi, blockeras och orsaka sjukdom. För att häva blockeringen energi, är extremt tunna metallstift in i punkter på kroppen som ansluter till meridianer, genom vilka kanaler qi flödar. Enligt National Center for Gratis och alternativ medicin, det finns mellan 14 och 20 meridianer som skapar ett nätverk av kanaler i hela kroppen som du använder med över 2000 akupunkturpunkter. Beroende på åkomma, är specifika punkter stimuleras, vilket gör att energin att flöda igen, balansera yin och yang och förbättra hälsan.

Allergi Practices

Akupunktur behandling av allergier skiljer sig från behandling med västerländsk medicin i den västerländska medicinen tenderar att fokusera mer på symtomen - rinnande näsa, nysningar och rinnande ögon - i stället för att minska kroppens reaktion på allergener. Med akupunktur, är symtomen behandlas när de inträffar, men allergier inte glömt när symptomen försvinna. När det inte finns några symtom, fokus ändras till att stärka immunförsvaret, så att nästa år allergiker inte kommer att vara lika känsliga för miljön. Diagnos och behandling i kinesisk medicin är individuell. Acupuncturists följer patientens mönster av lidande och differentiera naturen av allergi som antingen värme eller kyla. När denna diagnos har ställts, är specifika tryckpunkter stimuleras förhållande till den typ av allergi för att lindra symtom och stärka kroppen.

Effektivitet

I en studie publicerad i "Allergi" tidningen, människor som fick akupunktur för sina allergiska symptom gynnats av praxis. Jämfört med kontrollgruppen, deras fysiska aktiviteten ökade, förbättrades psykologiska välbefinnande och allergiska symptom relaterade till ögon och näsa var mindre allvarliga. Individer som deltar i studien fick 20 minuters akupunktur behandlingar i sex veckor. Tryckpunkter stimulerar gallblåsan, levern, tjocktarmen och lung meridianer stimulerades samt meridianer bestämda av personliga behov, och de fick växtbaserade kosttillskott. Som med alla medicinska åtgärder, bör de som är intresserade av att få behandling rådgöra med sin primära läkare först. Även komplikationer är ovanliga, kan infektion och organpunkteringar uppstår när utövare inte är utbildade på rätt sätt. Akupunktörer ska vara state-certifierade, använd en fräsch, förpackad nål vid varje akupunkturpunkt och sterilisera alla injektionsställe för alkohol.