Hur fungerar Akupressur Hjälp Foot Pain?

Inledning

Akupressur är ett populärt sätt att hjälpa fot smärta. Denna urgamla kinesiska helande teknik liknar akupunktur. Teorin bakom akupressur och akupunktur är att kroppen har ett flertal kanaler eller vägar av osynlig energi i hela kroppen. Dessa vägar, kallade meridianer, har akupunkturpunkter längs dessa kanaler. Med akupunktur nålar används, och akupressur fingrar eller knogar används för att massera akupunkturpunkter. Genom att massera akupunkturpunkter, är någon smärta eller obehag i foten lindras.

Vad är akupressur?

Akupressur är en del av den traditionella kinesiska medicinen. I denna medicinska området, är tron ​​att energin upprätthåller livskraften, och när energin är trög, sjukdom och smärta uppstår. Denna energi är längs de 12 huvudmeridianerna i kroppen. Det finns också 300 akupressurpunkter längs meridianerna. Genom att besöka de meridianer eller akupunkturpunkter, är energin i kroppen stimuleras att flöda mer fritt. Akupressur bort eventuella blockeringar av denna livsenergi och skickar helande energi till de smärtsamma områden. Akupressur bidrar också till att öka självläkande genom att förbättra cirkulationen av blod och lymfa vätska i hela kroppen. Blodet ger näring till alla delar av kroppen och lymfan vätska bort ackumulerade gifter och avfall. Genom att tillämpa djupt, stadigt tryck till lämpliga akupunkturpunkter, har många smärtsamma sjukdomar såsom mensvärk, artrit och muskel-och ledvärk sänkts eller slopats.

Hur Spik hjälper Foot Pain

Teknikerna för att massera foten är enkla och lätta att göra. Det första steget är att sitta i en stol eller på kanten av sängen. Lyft upp foten och låt den vila i knäet på det andra benet. Ta en bild av undersidan av foten. Det finns 60 tryckpunkter på undersidan av foten. Du har många alternativ att välja mellan. Du kan börja med att gnugga både fötter och vrister för att koppla dem. Det finns tryckpunkter i centrum av botten på varje tå. Med en nedåtgående rörelse, utöva påtryckningar med hjälp av spetsen på tummen. Håll trycket under en minut. Gör detta med var och en av tårna. Det finns även tryckpunkter på bollar av dina fötter under varje tå. Applicera tryck till vart och ett av dessa områden i en minut. Glöm inte att andas när du gör detta för att slappna av i hela kroppen och försöka hålla ryggen rak för optimala resultat. Man kan också applicera tryck på mitten av foten, i mitten av hälen och kanterna av hälen med hjälp av samma metod. En annan akupressur punkt är området mellan din stora tån och den andra tån. Applicera tryck under en minut. När en fot mass, gör den andra. Genom att massera dessa akupressurpunkter dagligen, är mul smärta gradvis lättad.