Hur fungerar Accutane Work?

Vad är Accutane?

Accutane är ett receptbelagt läkemedel som tas oralt för behandling av akne. Det är föreskriven för svåra fall nodulär akne. Det är den mest kraftfulla och effektiva akne behandling att tillgå. Eftersom Accutane har potential att orsaka allvarliga biverkningar, är det endast föreskrivs för svåra fall av akne som inte har svarat på annan behandling.

Hur Accutane Works

Accutane behandlar akne genom att minska oljeproduktionen i huden körtlar, minskar uppbyggnaden av celler som kan täppa till porerna och minskar inflammation i huden.

Förskrivningsinformation

Accutane tas vanligen i ca 6 månader. Vissa patienter upplever snabba resultat, med de flesta av sin akne rensa upp nästan omedelbart. Vissa patienter uppleva en ökning av acne innan deras hud klarnar upp, och vissa patienter inte svarar på Accutane behandling. Om en patient inte svarar på Accutane behandling, kan hennes läkare ordinera Accutane behandling i ytterligare sex månader.

Accutane får tas tillsammans med mat för att öka absorptionen av läkemedlet.

Alltid dricka ett helt glas vatten med din Accutane dos för att se till att p-piller inte fastnar i matstrupen, där den kan orsaka irritation eller skada.

Blodprov

Accutane behandling kan orsaka en ökning av fettnivåer i kroppen, vilket kan påverka levern. Patienter som genomgår Accutane behandling får regelbundna blodprover för att upptäcka eventuella problem innan de blir allvarliga.

Varning: fosterskador

Accutane kan orsaka allvarliga fosterskador på ofödda foster. Möjliga fosterskador inkluderar utvecklingsstörning och fysiska missbildningar. Kvinnor som är gravida ska inte ta Accutane. Kvinnor skall inte bli gravid medan du tar Accutane. Om en kvinna av misstag blir gravid medan du tar Accutane, bör hon omedelbart avbryta medicineringen och kontakta läkare.

Innan en kvinna som är i stånd att bli gravid är föreskrivna Accutane, måste hon göra ett graviditetstest för att försäkra att hon inte är gravid. Under behandlingen ska kvinnan använda preventivmedel för att undvika graviditet.

En person som tar Accutane bör inte ge blod för om donerat blod ges till en gravid kvinna, kan det orsaka en missbildning hos fostret. Det är inte säkert att ge blod förrän tidigast efter 30 dagar från avbrytande Accutane behandling.

Varning: Psykiska problem

Det har förekommit rapporter om depression och självmordsbeteende som kan vara kopplade till Accutane användning. Om du upplever depression eller självmordstankar när du tar Accutane, omedelbart avbryta medicineringen och söka hjälp från din läkare.

Biverkningar

Det finns många möjliga biverkningar förknippade med användning av Accutane. Diskutera eventuella biverkningar med din läkare före användning av medicinen. Vissa biverkningar är allvarliga, till exempel depression, illamående, kramper och diarré. Andra biverkningar är inte allvarliga, till exempel vanligt klagomål i samband med Accutane torr och sprickbildning hud.

Läkemedelsinteraktioner

Innan få en Accutane recept, berätta för din läkare eventuella mediciner som du för närvarande tar. Ta inte några nya mediciner utan att först rådfråga din läkare. Vissa läkemedel såsom johannesört, vissa antibiotika kan vissa beslag mediciner och steroider interagerar dåligt med Accutane.