Hur förklara Mollusker om ett barn

Så ditt barn har fått diagnosen molloscum contagiosum, en ojämn rödaktig utslag som är vanligt hos barn, speciellt i varmare månader och varmare klimat. Kanske du undrar hur du ska förklara det när folk frågar. Att vara en mycket synlig sjukdom, kan man nästan garantera att någon frågar. Vad ska man säga?

Instruktioner

•  Applicera oavsett behandling din vårdgivare har ordinerat, oavsett om det är en aktuell retinoid, topikal antiviral eller en aktuell immun modifierare. Eftersom det är så smittsamt, du borde verkligen inte vara offentligt eller runt andra människor tills behandlingen har påbörjats.

•  Ring eller e-posta sin lärare (s) i skolan för att meddela att ditt barn genomgår behandling för molloscum contagiosum. Skolan kan föredra att höra förklaringen från din läkare eller vill ha bevis på papper att barnet faktiskt genomgår behandling.

•  råda människor som tillbringar tid med ditt barn att sjukdomen är smittsam, och att de bör undvika att komma i kontakt med gupp. Varje bula är liten, jämnt formad och har en liten fördjupning i mitten. Förhindra hud mot hud kontakt med klumpar är det bästa sättet att förhindra spridning av sjukdomen. Säg att det inte överförs av saliv eller genom luften.

•  Du kan be din hudläkare om laser eller kväve behandlingar för att bli av gupp, om du tror att du kommer att ha svårt att skydda andra människor från infektion.

•  Nämn som molloscum contagiosum är ett virus och att det bara orsakar ett utslag. Det finns inga långsiktiga effekter av det och gupp brukar passera på egen hand. De inte klia eller orsaka smärta och utvärtes behandlingar används normalt för att hindra att sjukdomen sprids.

•  Counsel ditt barn att undvika att röra huden på andra barn och hålla drabbade områden täckta med kläder, även om detta kan vara svårt om utslag är på ditt barns ansikte.