Hur förhindrar epilepsi?

Epilepsi är ett centrala nervsystemet sjukdom där elektriska signaler i hjärnan blir överaktiv. Som ett resultat av människor med epilepsi upplever krampanfall eller konvulsioner, och en del människor förlorar medvetandet. Epilepsi utvecklar vanligtvis i den tidiga barndomen. Däremot kan tillståndet ytan i alla åldrar. Det finns inte ett sätt att förhindra epilepsi. Däremot kan de drabbade kontrollera sina symptom och minska deras chanser att få ett anfall.

Instruktioner

•  Få tillräckligt med vila. Sömnbrist och att vara alltför trött kan utlösa epilepsi. För att kontrollera symtomen och förhindra ett anfall, sova minst 6 till 8 timmar per natt. Lyssna på din kropp, och schemalägga ett par minuter av driftstopp varje dag.

•  Ät en speciell diet. En låg-carb och fettrik / protein diet har visat sig minska anfall hos personer med epilepsi. En låg-carb diet innebär att äta mindre än 30 gram kolhydrater per dag. Kolhydrater inkluderar pasta, bröd, bönor och vissa frukter.

•  Motionera regelbundet. Att äta en fettrik kost är inte hälsosamt, och det kan öka dina chanser att utveckla vissa cancerformer och hjärtsjukdomar. Således är regelbunden motion avgörande för att bibehålla din hälsa. Dessutom kan motion minska frekvensen av kramper. Läkare uppmuntrar personer med epilepsi att träna i minst 90 minuter varje vecka.

•  Lär dig att hantera stress. Oro och stressande situationer kan utlösa epilepsi anfall. Även om det inte finns ett sätt att helt eliminera stress från ditt liv, kan du lära dig stresshantering tips. Dessa inkluderar att äta hälsosamt, ta en tupplur, ta ett varmt bad, umgås med vänner, hitta en hobby och få en massage.

•  Ta din medicin. Läkare ordinera ofta anti-beslag läkemedel till personer med epilepsi. För att förhindra ett anfall, är det viktigt att ta din medicin enligt anvisningar från din läkare. Tala med din läkare innan du slutar din medicin eller byta till naturläkemedel.