Hur får man barnen att använda en CPAP

Sömnapné är en sjukdom som orsakar avbrott i andningen under sömnen. Om dina barn får diagnosen sömnapné, kommer läkaren troligen rekommendera användning av en anordning som kallas Continuous Positive Airway Pressure, eller CPAP. Denna maskin bärs under sömnen och fungerar genom att blåsa luft genom en mask som är ansluten till maskinen. Tills de blir anpassas till det, för att få ditt barn bär CPAP mask kan vara svårt i början.

Instruktioner

•  Prata med barnet om att bära CPAP innan du går till sängs. Diskutera varför det behövs och förklara hur det fungerar. Svara några funderingar eller frågor som han kan ha.

•  Låt barnet titta på och undersöka den bortkopplade masken innan det på. Placera masken på en favorit uppstoppade djur eller docka för att visa för små barn hur masken går på och att det inte gör ont. Om barnet är gammalt nog, låt honom sätta masken på dig eller dockan för att visa att det inte finns någon smärta eller obehag. Svara på några frågor som kan uppstå vid denna tid.

•  Diskutera människor som bär masker, till exempel jet piloter, brandmän och astronauter. Uppmuntra de yngre barnen att använda sin fantasi och låtsas att deras CPAP är deras egen säkerhet mask som de som bärs av proffs.

•  Sätt masken på barnet under korta perioder innan du använder den på natten för sömn. Börja med att sätta masken på plats för en minut under dagen. Öka mängden tid som masken bärs tills barnet blir justeras till att ha masken på och det finns inte längre någon ångest. Bo i närheten som barnet blir van vid att bära den och använda distraktionsmetoder såsom en favorit film, TV-program eller TV-spel.

•  Slå på maskinen när ditt barn kommer in först sovrummet för sängen. Låt dem att anpassa sig till ljudet av enheten så att de inte är skrämd eller orolig när den slås på.

•  Skapa ett system av belöningar för när ditt barn bär framgångsrikt CPAP. Till exempel, belöna barnet med ett klistermärke varje gång enheten används genom natten. Anpassa systemet till ålder och gillar på barnet eller låta dem välja sin egen belöning.