Hur Ease Knee Pain

Knä smärta är ofta på faktorer som överanvändning av knäleden, dålig stretching, eller otillräcklig form från en fysisk aktivitet. Dessutom övervikt attribut till ökad risk för problem som leder till knäsmärta. Även om dessa orsaker kan verka skadligt för allmänna knä hälsa, knäsmärta men kan klara upp med rätt egenvård. Genom att följa dessa steg kan du lindra någon knäsmärta som du kan ha.

Instruktioner

•  Gå ner i vikt. Om du är överviktig, följa en diet plan och håll dig till den. Att förlora extra pounds kan dramatiskt minska knäsmärta genom att lätta belastningen på dina knäleder. Gå ner i vikt kan också minska risken för att utveckla artros.

•  Stärk dina muskler som stöder knä. De huvudsakliga muskler du behöver för att stärka är dina quadriceps (muskler på framsidan av låren). Svaga lår kan orsaka knäsmärta och öka dina chanser att få artros. Sitt i en stol och sakta höja benen med fotledsvikter. Rådgör med din läkare innan du påbörjar några knä övningar som andra muskler i benet kan påverka hur ditt knä linje.

•  Ta en över disk smärtstillande såsom acetylsalicylsyra eller ibuprofen. Följ anvisningarna på flaskan för korrekt doseringsanvisningar och tar inte mer än flaskan rekommenderar. Dessa mediciner kan ha biverkningar om de tas under lång tid.

•  Applicera en kylklamp direkt till knäet. Is kan minska inflammation och smärta i knäna. Linda kylpåse med en ren, tunt tyg för att skydda huden. Applicera kylpåse till knäna i ca 15 minuter tre gånger dagligen. Håll ditt knä förhöjda medan du is det att ytterligare minska inflammation.

•  Se en sjukgymnast om knäsmärta är för störande för det dagliga livet. Sjukgymnaster är experter som kan lära dig de tekniker och övningar för att lindra ledvärk. Rådgör med din läkare för en remiss till rätt sjukgymnast för dig.

Tips

  • Du måste rådfråga din läkare innan man börjar på själv behandlingar av knäsmärta eller starta ett träningsprogram. Din läkare kommer att hjälpa dig att avgöra rätt mediciner och övningar för just din situation.