Hur Ease fibular Collateral Ligament Smärta

Beläget i knät, är fibular säkerheter ligament även känd som den laterala säkerheter ligament (LCL), eftersom det fäster vid vadben ben, som är på sidan av underbenet (betyder laterala sidan). En skada i detta område kan orsaka en hel del smärta. Minns den bästa behandlingen för en skadad LCL genom förkortningen PRIS, som fokuserar på att minska smärtan genom att hålla ned svullnaden.

Instruktioner

•  Skydda ("P" i priset) det skadade området genom att bära ett knä stödbandage. Detta kommer att hjälpa till att hålla smärtan nere genom att skydda mot oavsiktliga borstar som uppstår under den dagliga verksamheten. Det kommer också att bidra till att stabilisera den och förhindra reinjury.

•  Rest ("R") knät så mycket som möjligt. Sedan flyttar knät kan orsaka mer smärta, kommer resten att minimera den.

•  Ice ("I") hela ditt knä och mitten av benutrymmet. Detta kommer att hålla inflammationen nere. Svullna leder kan bli kliande och obekväma på grund av ökad vätskeretention och sträckte hud. Du behöver bara is området tills det blir stel; det finns inga terapeutiska fördelar för is efter det.

•  Använd något att komprimera ("C") området och bidra till att minska inflammation. Använd ett knä stödbandage eller Ace bandage.

•  Höj benet för att minska svullnad och främja lymfa dränering. Kroppens naturliga svar kommer att vara för att attackera den skadade fibular kollateralligamentet med vita blodkroppar, vilket leder till svallning. Höjning av benet, och sålunda knäet, kan hjälpa spola de vita blodkropparna och lymfvätska ut ur området. Bara vila benet på en kudde eller upp mot en vägg.

•  Ta ett smärtstillande. I början av en fibular säkerheter ligament skada, kan smärtan vara intensiv, så din läkare kan ge något starkt nog för att ta udden av. Efter de första dagarna, kan du välja att byta till något over-the-counter, som ibuprofen.