Hur du kan hjälpa ett barn med cerebral pares

Cerebral pares är den vanligaste termen för ett antal neurologiska störningar som leder till permanenta underskott kroppsrörelser och muskelkontroll. Dessa sjukdomar påverkar ungefär tre av 1000 barn i USA, och typiskt strejk mellan linda och 3 års ålder När du tar emot en diagnos av cerebral pares kan vara skrämmande, det finns faktiskt ett stort antal saker du kan göra för att hjälpa ditt barn hantera dess effekter.

Själv Utbildning och Emotionell Outlook

Innan du kan effektivt hjälpa ditt barn klara av cerebral pares, måste du utbilda dig själv om sjukdomen och dess långsiktiga utsikter. För det första är det viktigt att förstå att även om cerebral pares inte kan botas, är det inte ett successivt försämrade tillstånd. Symptomen på sjukdomen är omfattande, och effekterna kan variera från milda till svåra, men när de manifesterar i ditt barn de vanligen förblir ganska stabila. Var medveten om att mental retardation eller krampanfall ibland också förekomma hos barn med cerebral pares, men dessa är separata villkor, och barn med cerebral pares har vanligtvis mentala förmågor lika sina icke drabbade kamrater.

Du måste också vara medveten om att din syn på ditt barns tillstånd kommer att ha en enorm inverkan på hur ditt barn ser sig själv. Om du behandlar ditt barn som "defekt" eller "trasig", dessa attityder kommer sannolikt genomsyra ditt barns självuppfattning, vilket kan leda till psykiska påfrestningar som bara kommer att förvärra hennes chanser att leva ett produktivt, meningsfullt liv. Tittar ditt barns situation som positiv och öppen kan hjälpa enormt för att skapa positiva resultat.

Åtkomst Behandling Resources

Ett annat viktigt sätt att hjälpa ditt barn är att utbilda dig på program som kan ge hjälp att hantera cerebral pares. De federala personer med funktionshinder skollagen (IDEA) mandat statligt tillhandahållit tjänster för barn med funktionshinder, bland annat cerebral pares, från spädbarnsålder till 21 år samma lag kräver föräldrar att delta i planeringen och genomförandet av en övergripande strategi för sina barns utveckling . Myndigheter med ansvar för dessa program varierar från land till land, och kan inkludera din statliga departement för hälsa, utbildning och sociala tjänster. Se de lämpliga organ i ditt tillstånd för att lära ditt ansvar och för att komma åt de resurser som finns tillgängliga för dig.

Att förespråka för ditt barn

Utöver uppdrag delaktighet, gå in som aktiv förespråkare för ditt barns välbefinnande. Lär realiteter hantera cerebral pares, och se till att ditt barns behov tillgodoses. Var medveten om att detta kan kräva nära ifrågasättande av credentialed myndigheter som läkare, lärare eller terapeuter. Kom ihåg att ditt mål är att ge ditt barn med bästa möjliga livschanser.

Du kan också bidra till att uppnå detta mål genom att uppmuntra ditt barn att agera självständigt när det är möjligt. Oavsett om motivet är skolan, sjukgymnastik, hushållsarbete eller fritidsaktiviteter, för att arbetet ingjuta en attityd av möjligheten vunnits genom självtillit och hårt arbete.

Ta hand om dig själv

Kom dock ihåg att inte försumma dina egna behov i denna process. Att ha ett barn med cerebral pares kommer oundvikligen avsevärt öka din psykisk stress. Sök upp en av de många stödgrupper för föräldrar i en liknande situation, och arbeta för att odla familjeband som även kan öka din förmåga att hantera och blomstra.