Hur du handskas med Förberedelse för en koloskopi

En koloskopi är ett medicinskt ingrepp där en flexibel, tända röret med en liten kamera får passera genom tjocktarmen för läkaren att se tjocktarmen för tecken på polyper och andra potentiellt skadliga material, såsom cancerceller och tumörer. Patienterna är under en mild anestesi under förfarandet och i allmänhet inte känner någon smärta. Preparatet är ofta den mest obekväma delen av förfarandet, eftersom kolon måste noggrant rengöras. .

Instruktioner

•  Beväpna dig med information så att du inte kommer att bli förvånad när du hittar dig själv sitta på toaletten i timmar. Följ instruktionerna exakt på de olika piller och kolon rengöring ingredienser du måste ta. Genom att veta i förväg vad som väntar, kan du eliminera en del av den stress som oundvikligen kommer att uppstå när systemet börjar drastiska reningsprocess.

•  Starta förberedelserna före koloskopi rensning förfarande om dagen eller två i förväg. Anpassa din kost för att inkludera mer fibrer i form av färsk frukt och grönsaker. Ät soppa i stället för tung kött, ost och ägg. Denna begränsade kost hjälper till att minska mängden avfall som måste elimineras genom drogerna och självrensning drycker får du ta dagen före ingreppet.

•  Förbered dig för dagen för rengöring innan koloskopi genom att lagra upp objekt som kommer att göra processen mer bekväm. Du kommer att ges laxermedel som hjälper att spola kolon. Håll massor av buljong och dryck till hands, inklusive vatten på flaska med tillsats elektrolyter. Drick så mycket du kan innan och efter ingreppet för att undvika uttorkning. Om du gör det kommer att hjälpa dig att må bättre och förbli klar i huvudet. Betala på extra mjuk toalettpapper; du kommer snabbt att uppskatta det.

•  Plan för att ta ledigt och ordna en åktur. Du behöver minst två dagar, en för förberedelse och en för förfarandet. Vistas avslappnad och undvika stressiga situationer kommer att göra hela proceduren mycket smidigare. Hitta någon som kan vara med dig under prep tid eller åtminstone kolla på dig hela dagen. De flesta anläggningar insistera på patienter att hitta någon att köra dem till kontoret eller sjukhuset för koloskopi och förblir att köra dem hem.

Tips

  • Tala med din läkare om att få en mild lugnande medel om du verkligen unnerved av förfarandet. Stress kan vara en av de svåraste avskräcknings till en slät koloskopi och förberedelse.
  • Undvik alkohol och kolsyrade drycker dagen före koloskopi, eftersom de kan orsaka uttorkning.