Hur Cocoa Butter hjälper huden

Inledning

Kakaosmör hjälper huden på många sätt. Det smörjer och skyddar huden samt hjälper till att blekna ärr. Det är ett välkänt huskur som har använts i årtionden. Det är också en populär ingrediens i hudvårdspreparat. Kakaosmör är en naturlig produkt som används i matlagning så det är en säker att använda på huden. Kakaosmör är värt ett försök eftersom det har en underbar doft, är billigt och varar länge.

Cocoa Butter och huden

Huden har tre lager. Kakaosmör penetrerar det övre lagret av huden kallas överhuden. Den kakaosmör kan också nå dermis, det mellersta lagret. Kakaosmör är tillverkad av det vegetabiliska fettet av kakaobönor. Det är mycket effektivt för att smörja torr hud. Denna naturliga fuktkräm mjukar också huden. Herbal Luxuries skriver att "kakaosmör är en utmärkt mjukgörare som är väl absorberas av huden. Dess otroligt högt innehåll av vitamin E är ansvarig för dess välgörande egenskaper." Vitamin E är bevisat att hjälpa till med förnyelse och reparera huden. Kakaosmör är också en antioxidant. Antioxidanter skyddar huden från fria radikaler och toxiner som skadar vävnader på cellnivå. Antioxidant Fastigheten erbjuder även ett naturligt konserveringsmedel så kakaosmör varar länge. Kakaosmör finns i några former - krämer, lotion och pinnar.

Cocoa Butter och ärr

Kakaosmör är ofta rekommenderas för att eliminera hudbristningar och andra ärr. Många tror att kakaosmör har bidragit till att minska sina ärr. Till och plastikkirurger har rekommenderat sina patienter att använda kakaosmör på kirurgiska ärr. Men det finns inga medicinska bevis som bevisar kakaosmör hjälper till med ärrvävnad. En forskningsstudie vid American University of Beirut Medical Center i Libanon slutsatsen, "Lokal applicering av en lotion som innehåller kakaosmör verkar inte minska risken för att utveckla striae gravidarum (hudbristningar.)" Men det finns gott om anekdotiska bevis för att kakao smör hjälper till med ärr. Många människor ser förbättring i ärren efter applicering av kakaosmör ett par gånger varje dag. Denna naturliga produkten har en slät konsistens så det är lätt att applicera och använda.